EL banc de recursos tècnics de Salut de Valls ha ofert més d’una vintena de recursos durant el primer trimestre de funcionament del servei. Així, s’han cedit seients giratòris, llits articulats, caminadors, cadires de dutxa o cadires de rodes, entre d’altres. Les persones que hi han accedit paguen una fiança d’entre cinc i cinquanta euros per utilitzar l’aparell, que es retornen quan l’usuàri retorna l’element prestat. Segons Laura López, Tècnica del Pla Local d’Inclusió, els resultats del banc són positius.
Els recursos del banc és material ortopèdic que prové, d’una banda, de la subvenció de 10.700 euros de l’Ajuntament de Valls. D’altra banda, també es nodreix de la ciutadania que pugui tenir material a casa que ja no fa servir i que dóna solidàriament al banc de recursos. I és que tothom pot accedir al servei, des de persones grans a joves.
Per accedir als recursos doncs, s’ha de comptar amb un informe mèdic que justifiqui la necessitat d’utilitzar un dels aparells, realitzat per un servei sanitari. La solicitud s’ha de dirigir a les dependències de la residència Montserrat Quadrada. Així doncs, de cara al futur, la prioritat és poder ampliar els recursos dels que es disposa.
La creació del banc de recursos tècnics de Salut de Valls va ser la proposta més votada dels pressupostos participatius de 2017, i la gestionen l’Ajuntament de Valls, amb la col·laboració de la undació Vilaniu i l’Associació Egueiro.

Valls acull el campionat de Catalunya per edat i el torneig internacional de Catalunya de Tenis Taula

Valls serà la seu oficial del campionat de Catalunya per edat i el torneig internacional de Catalunya de Tenis Taula. Es calcula que l’esdeveniment acollirà uns 400 esportistes, més de 600 comptant acompanyants, de 117 equips d’arreu del territori, que es reuniran a la ciutat del 24 al 29 de març. És el tercer any que Valls acull aquest esdeveniment, que ja s’ha convertit en una data assenyalada en el calendari esportiu vallenc.
Joan Arnau, president de la Federació Catalana de Tenis Taula explica la rellevància d’aquest esdeveniment.
El model del campionat Internacional de Catalunya és nou,malgrat ser l’11a edició del campionat, i més similar al de la resta d’espanya. Per primera vegada s’ha inclòs el campionat internacional, a les categories benjamí i Aleví. tindrà lloc entre el 30 d’abril i l’1 de maig i que compta amb una cinquantena d’inscrits
Joan Plana, representant territorial de l’Esport ha destacat la importància de combinar els esforços d’administracions, federacions, consells esportius, club i la iniciativa privada per garantir l’èxit de l’activitat esportiva. Per la seva banda, Eduard Gonzàlez, regidor d’Esports de l’Ajuntament ha destacat els beneficis del campionat per la ciutat.
Valls culminarà la seva implicació amb aquests esport durant els Jocs Mediterranis, ja que serà la seu oficial d’aquest esport.
PUBLICITAT