L’orgue de Valls ja té més de 50 tubs apadrinats i 50.000 € en aportacions en menys de dos mesos, per a la campanya d’apadrinament de tubs per recuperar l’instrument impulsat per la comissió ciutadana de l’orgue de Valls.
Aquest matí s’ha presentat l’estat actual de la campanya i ja s’ha complert una cinquena part, una xifra que ha superat les expectatives dels seus inicis. El projecte està previst finalitzar a les properes Decennals de l’any 2021. El regidor de Cultura, Marc Ayala, afirma que és un projecte que ha rebut una bona acceptació i assegura que tindrà un bon recorregut.
El projecte es va presentar el 26 de gener al Teatre Principal i ja s’ha aconseguit l’apadrinament de 13 tubs de façana i 38 d’interiors. Entre les participacions hi figuren tant particulars com entitats i associacions de la ciutat que han volgut participar en el projecte.
Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es pot apadrinar un tub petit interior i, a canvi, es lliurarà un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument. I per als tubs de façana, a més del diploma i de figurar en el llistat, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub.
________________________________________________________

Obres d’ampliació del pati de l’Escola Enxaneta de Valls

S’han iniciat les obres d’ampliació del pati de l’Escola Enxaneta de Valls que representen una inversió de 62.000 euros.
El projecte permetrà ampliar la zona del pati del centre amb un nou espai que s’ubicarà a l’àmbit comprès entre l’actual pati i el torrent del Catllar.
La regidora d’Urbanisme, Judit Fàbregas, ha dit que la necessitat d’ampliació del pati sorgeix perquè l’esbarjo s’havia de fer en diferents horaris.
La nova zona d’esbarjo es reservarà per als infants més petits del centre, de 3 a 5 anys i s’instal·larà també una pèrgola per crear un espai d’ombra. Les obres es preveu que finalitzin a principis del proper mes de maig.
________________________________________________________________

L’apunt cultural: “El hombre, la gran chapuza de Dios” de Justo Molinero

Justo Molinero va néixer al municipi andalús de Villanueva de Córdoba l’any 1949. Fa 50 anys que va emigrar a Catalunya a la recerca de treball. En terres catalanes va exercir de mecànic i, posteriorment, de taxista. L’any 1982 de cara al Mundial de futbol va posar en marxa Ràdio TeleTaxi, una emissora de ràdio originalment destinada als companys taxistes.
Durant els anys noranta, va viure un gran creixement, afegint noves freqüències que li van permetre cobrir Catalunya, el País Valencià i territoris d’Aragó. Posteriorment va fer el salt a la televisió local amb la creació de TeleTaxi TV, i va crear el seu propi segell discogràfic: Moval Music. Actualment dirigeix i presenta el magazín matinal El Jaroteo i el programa d’entrevistes “Qui és qui” a Teletaxi TV.
Aquest diumenge va fer el nou espectacle “El hombre, la gran chapuza de Dios” al Centre Cultural de Valls. Un muntatge delirant, en clau d’humor. En el nou espectacle, Molinero reuneix Los Descastaos, una insòlita companyia formada per un grup de locutors i amics de la ràdio.
PUBLICITAT