Neix l’acceleradora “Camp Tgn Up”, un projecte per impulsar deu empreses emergents del Camp de Tarragona durant un període de 8 mesos. Durant aquest període les empreses rebran acompanyament i formació d’altres iniciatives del territori d’èxit que, a través de la seva experiència, les ajudaran a superar els principals obsacles que es troba l’emprenedor quan inicia un projecte empresarial. Marta Domènech és una de les empreses mentores, que oferiran suport.
Aquest dimarts s’ha presentat el projecte, amb l’objectiu d’estimular els joves empresaris, que fa com a màxim cinc anys que han iniciat la seva empresa i que treballen per a consolidar-la. En aquest sentit hi ha una empresa vallenca, “Punt d’Accés”, que ofereix serveis de telecomunicació a llars i empreses, com internet rural, telefonia i fibra.
Joan Josep Malràs, diputat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria. Explica els objectius del projecte.
El projecte ofereix 25 hores d’assessorament individualitzat i 120 de formació gràcies a la participació de 20 mentors

Valls acull el final d’etapa de la Volta

Valls espera avui l’arribada de la segona etapa de la volta ciclista de Catalunya, i es preveu que arribi davant del pavelló Xavier Tondo i Volpini al voltant de les 17:0h de la tarda.
La línia d’arribada estarà situada com en anys anteriors just davant del pavelló Xavier Tondo i Volpini i els ciclistes travessaran la ciutat per accedir-hi. Es preveu que la comitiva arribi a la capital de l’Alt Camp a les cinc de la tarda després de recórrer 175.6km. Entraran per la carretera de Montblanc direcció a la Font de la Manxa i continuarà per la carretera del Pla fins a la rotonda del cementiri, on els corredors aniran pel carrer dels Molls de l’Estació per arribar al carrer Francesc Gumà i acabar, en una recta d’arribada de 400 metres, davant del pavelló.
El regidor d’Esports, Eduardo Gonzalez, diu que pel seu recorregut, aquesta etapa tindrà un impacte important a la ciutat. A més, diu que hi haurà un impacte en l’àmbit televisiu i nacional, perquè és un final d’etapa important i que la província de Tarragona és l’única que acull un final i sortida d’etapa.
Actualment a Valls es fan diverses activitats relacionades amb l’esport com el campionat del tenis taula i la cursa del calçot. Gonzalez afirma que l’esport és present a la ciutat des de ja fa uns anys i que pels Jocs del Mediterrani 2018 ja és el segon campionat que acullen a Valls.
Els vallencs i vallenques que vulguin seguir l’arribada d’etapa a peu de carrer hauran de tenir en compte les restriccions de trànsit i altres mesures excepcionals necessàries en aquest tipus d’esdeveniments esportius. l’Ajuntament de Valls habilitarà dues zones especials d’aparcament per als ciutadans que vulguin presenciar l’arribada de la Volta: l’esplanada davant del pavelló Xavier Tondo i Volpini i l’esplanada que hi ha al costat dels Mossos d’Esquadra.

L’Apunt Cultural – El ballet des del cinema

Un Ballet és una peça musical composta especialment per a ser interpretada a través de la dansa clàssica. També és el nom popular amb què es coneix la dansa clàssica en general i les seves coreografies.
Tots els moviments de la dansa clàssica es descomponen en posicions amb una descripció molt acurada i estricta. Les posicions de cada part del cos, així com els braços, tenen un nom, que en ballet sol ser en francès.
Al llarg dels segles, es van començar a fer versions cada vegada més evolucionades i estructurades d’aquestes danses. Algunes agrupacions van esdevenir professionals i actuaven davant d’aristòcrates i burgesos de manera particular.
Avui dia, hi ha danses de ballet que perduren en el temps i que són molt conegudes com el Llac dels cignes, el Trencanous, Romeo i Julieta i Giselle.
Als JCA Cinemes de Valls reproduiran el ballet el Centenari de Bernstein en directe des del Royal Opera House de Londres, el dimarts que ve a un quart de nou.
PUBLICITAT