Arriba la setmana santa i, per tant, el tradicional Mercat de Palmes i Palmons, un dels més típics de l’any, a la capital de l’Alt de Camp.
Les parades de palmes i palmons es poden veure en diferents carrers comercials del nucli històric de Valls com el Pati. L’Antonio i el Diego, són dos paradistes que porten, pràcticament tota la vida, la parada de palmes i palmons del Pati i diuen que per a ells és una tradició, que passa per la família, portar la parada a Valls. A més, afirmen que aquest mercat forma part de la imatge de setmana santa i que és molt popular.
La tradició diu que el diumenge anterior a la Pasqua de Resurrecció vagin a missa brandant palmes i palmons, que seran beneïts pel mossèn. Els padrins compren la palma per a les seves filloles i el palmó per als fillols. Aquests s’adornen amb llaminadures ensucrades, figures de pa o de galeta que figuren el sol, la lluna, el gall i d’altres figures de la Passió.
________________________________________________

S’inicien les obres d’ampliació de col·lectors al barri de les Cases Verdes

Les obres d’ampliació del sistema de col·lectors al barri de les Cases Verdes de Valls, s’han iniciat avui dimecres 21 de març.
Amb una inversió de 54.000 euros, l’Ajuntament instal·larà un nou col·lector al carrer Francesc Roca Sans, paral·lel al col·lector existent, per tal d’ampliar la capacitat de recollida d’aigües pluvials en episodis de pluges torrencials. El termini previst de finalització de les obres està estimat en un mes.
Durant les obres al carrer Francesc Roca Sans, per accedir i sortir del barri amb cotxe s’haurà de fer pel carrer Figuerola. A més, durant els treballs, els carrers Prenafeta i Arquitecte Josep de la Concepció seran de doble sentit per facilitar la circulació. Per facilitar l’accés al barri, no es podrà aparcar al tram comprès entre els carrers Figuerola i Arquitecte Josep de la Concepció.
_______________________________

APUNT Cultural – Gira mundial del violinista Ara Malikian

El violinista Ara Malikian presenta “The incredible world tour of violin”.
Després de dos intensos anys de gira amb ‘Ara 15’, en la qual Ara Malikian anava desgranant la seva biografia vital i musical, en aquests moments és el violí qui inspira a aquest monstre musical un nou repertori recollit en el disc ‘La increïble història de Violí’. El protagonista és el seu propi violí, que va néixer a la ciutat italiana de Mòdena i va viatjar fins al Líban per trobar-se amb un petit Ara de tres anys, a qui el seu pare, també violinista, va ensenyar a tocar, i del qual ja no se’n separaria mai més.
Junts van viatjar al llarg dels anys per tots els gèneres musicals que anaven aprenent allà on paraven. Viatjar, sentir, fusionar, així fins a arribar al rock i la música pop. Tota una increïble història que els espectadors podran conèixer a ‘The Incredible World Tour of Violin’, un meravellós viatge de 20 mesos al voltant del món, que va començar amb la publicació del disc l’octubre de 2016 i que en directe interpreta el violinista acompanyat d’una potent banda.
La gira actual, va arrencar al Palau de la Música de Barcelona i a l’esmentat Teatro Real. Valls serà una de les parades del 2018, aquest dissabte es podrà escoltar-lo, amb la compra d’entrades,  al Centre Cultural Municipal a les nou del vespre.
PUBLICITAT