Arriba la setmana santa i, per tant, el tradicional Mercat de Palmes i Palmons, un dels més típics de l’any, a la capital de l’Alt de Camp.

PUBLICITAT

Les parades de palmes i palmons es poden veure en diferents carrers comercials del nucli històric de Valls com el Pati. L’Antonio i el Diego, són dos paradistes que porten, pràcticament tota la vida, la parada de palmes i palmons del Pati i diuen que per a ells és una tradició, que passa per la família, portar la parada a Valls. A més, afirmen que aquest mercat forma part de la imatge de setmana santa i que és molt popular.

La tradició diu que el diumenge anterior a la Pasqua de Resurrecció vagin a missa brandant palmes i palmons, que seran beneïts pel mossèn. Els padrins compren la palma per a les seves filloles i el palmó per als fillols. Aquests s’adornen amb llaminadures ensucrades, figures de pa o de galeta que figuren el sol, la lluna, el gall i d’altres figures de la Passió.

PUBLICITAT