Una cinquantena d’activitats organitzades per trenta entitats conformen el programa d’activitats de Sant Jordi que comprèn entre el 17 i el 28 d’abril.

PUBLICITAT

Un programa que, com és habitual, adjunten novetats editorials. El regidor de Cultura, Marc Ayala, diu que és una exposició que es fa cada any i que es fa un recull de les novetats editorials per posar-les en valor. Enguany es posa en valor les commemoracions de l’any com el Centenari de la Biblioteca Popular, l’any Fabra i de la poetessa Montserrat Abelló. Ayala també enumera altres activitats literàries per posar en valor el patrimoni literari.

Durant la Diada de Sant Jordi als carrers trobarem les parades amb la venta de llibres i roses com és habitual, l’arribada dels dracs, les sardanes i la desperta dels dracs. La regidora de Joventut i Acció Cívica, Bàrbara Flores, ha explicat les activitats que, com és habitual, són de caràcter familiar i teatral i parla sobre la representació de la llegenda de Sant Jordi.

Com a novetat, enguany, els alumnes del curs de català del Centre Cívic faran una lectura de poemes que ells mateixos han triat, el dilluns 23 d’abril a les 10:00h del matí. Flores també ha explicat que, des de la regidoria de Joventut, a Valls Jove realitzaran el dissabte dia 21 d’abril, l’acte d’entrega de premis de relats breus.

També ha destacat que la participació ha estat elevada amb un total de 88 relats repartits en les diferents categories i la categoria amb més participació ha sigut la dels alumnes de primer i segon d’ESO amb un total de 51 relats. Com a novetat, abans de començar l’entrega de premis, als mateixos jardins, l’Associació Trèvol mostrarà un muntatge de foto-poemes basat en una reinterpretació visual dels poemes de la Montserrat Abelló.

Des de la Biblioteca Popular, faran el tret de sortida exposant les novetats editorials d’aquest any a la planta baixa de la biblioteca, amb la col·laboració de totes les entitats que han participat i organitzat els actes de Sant Jordi. La directora de la Biblioteca Carles Cardó, Marina Blàvia, ha explicat l’activitat que es farà la setmana abans de Sant Jordi fent referència a l’any Fabra.També ha esmentat l’acte infantil de conta contes “Visc a la meva biblioteca”.  A més, el dissabte 21 d’abril es faran dues visites comentades amb inscripció prèvia, destinades als adults, a la biblioteca a dos quarts de deu i a un quart d’onze. Enguany, cap al juny, es farà una guia de lectura en commemoració al conegut escriptor Pedrolo.

PUBLICITAT