Els socialistes han presentat quasi una quarantena d’al·legacions als pressupostos municipals de Valls, a causa del seu desacord amb el repartiment de partides. Consideren que són uns pressupostos poc socials, i que no compleixen els objectius bàsics que necessita Valls, ni afronta les necessitats de promoció econòmica, turisme i comerç, entre altres queixes. Algunes de les al·legacions ja es van presentar l’any passat, però n’han afegit algunes específiques del barri antic. Rosa Maria Ibarra parla del recorregut de les al·legacions.

PUBLICITAT

Els pressupostos es van aprovar l’últim, data que ha despertat crítiques entre l’oposició.

_________________________________

Nou cicle d’activitats per al trimestre de VallsJove

El servei de joventut, VallsJove, presenta un nou cicle d’activitats per aquest trimestre.
L’aprovació de l’actual Pla Local de Joventut ha definit les noves línies de treball i donat un nou impuls al servei de joventut de la ciutat VallsJove. Com a resposta de les demandes i propostes pels joves, s’han programat per als pròxims mesos, un seguit d’activitats adreçades a aquest col·lectiu. Entre aquestes activitats, es podran trobar des de xerrades informatives en l’àmbit de la mobilitat internacional, fins a activitats d’oci tant de caràcter lúdic, com esportiu o cultural.
La regidora de Joventut, Bàrbara Flores, ha explicat algunes de les novetats que hi haurà en aquest nou cicle per aquest trimestre. A més, aprofitant que és el Centenari de la Biblioteca Popular, es farà l’entrega de premis del concurs de Sant Jordi que, enguany, han rebut un total de 88 relats.
Com altra novetat, es farà una mostra d’entitats juvenils des de la coordinadora de joves per fer una trobada de totes les entitats i realitzar activitats.
A més es faran xerrades informatives, després del sorgiment de la necessitat de saber sobre la mobilitat internacional, per informar els joves sobre què han de fer en el cas que vulguin guanyar experiència a l’estranger.
_________________________________
Arriba “La Tarragonina”
Tarragona té una nova cervesa artesana: La Tarragonina.
La nova cervesa artesana segueix la mateixa línia que fins ara porten els responsables del nou projecte, amb un packaging format per elements locals de la ciutat com la catedral i el Pont del Diable, i amb un personatge femení coneguda com La Maduixa.
Durant aquests dies, han repartit per la ciutat uns llapis verds que contenen el missatge “Tarragoní/ina + llapis = secret de ciutat” i com a part de la campanya anaven preguntant si saben guardar un secret. A més, el responsable del projecte, Pol Martín, ens ha explicat el perquè d’aquesta campanya per iniciar el projecte i quan es podrà resoldre el misteri del secret.
Aquest projecte està compromès a nivell local i fan un donatiu del 5% destinat a la conservació de les platges de Tarragona. Per això Martín ha explicat que, pròximament faran un concurs en el qual podran participar diverses associacions o iniciatives que tinguin l’objectiu de protegir o conservar el medi marí, les platges, o àmbits relacionats amb aquest sector.
Els mateixos responsables d’aquest nou projecte de la cervesa artesana La Tarragonina, van ser els que van impulsar la cervesa La Vallenca que ja fa uns 7 mesos que la consumeixen els ciutadans vallencs.
_________________________________

APUNT CULTURAL – La Mona de Pasqua

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. La mona es menja el diumenge i dilluns de pasqua, i ocasionalment, el dimarts de pasqua i el dilluns de Sant Vicent, en el cas valencià.
Gairebé a tot el Principat de Catalunya és tradició que el padrí o l’avi regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de Pasqua, en principi, després de missa, tot i que actualment no sempre es va a la missa.
A l’aula de cuina de Vallsgenera fan un taller en família per aprendre a fer la mona de Pasqua demà de deu del matí a dos quarts d’una a Vallsgenera.
PUBLICITAT