Més de 5.000 persones es van reunir diumenge al vespre davant de la Delegació de Govern a Tarragona, a la plaça imperial Tarraco, per reclamar l’alliberament dels polítics catalans. La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i l’euroordre contra la consellera Clara Ponsatí van despertar la indignació de milers que, en resposta, van llançar ous i tomàquets contra la delegació de Govern Espanyola. Així, la qüestió catalana prenia una dimensió internacional, i la presidenta d’Òmnium Cultural, Rosa Maria Codines, demanava a Europa que mogués fitxa.

PUBLICITAT

Els vallencs també van participar a aquesta manifestació. L’ANC i els CDR van convocar de forma unitària a la capital i un bon nombre de vallencs es van sumar a la convocatòria.

L’ambient de la manifestació va ser diferent de les anteriors, on es proclamava la festa de la República. Aquesta vegada els manifestants es van mostrar més enfadats, sense arribar a l’agressivitat, però amb menys esperança cap al futur polític de Catalunya. Així ho resumia Carles Xavier Gómez, president de l’ANC a Tarragona.

Ara, la situació queda en Standby, a l’espera d’una resolució sobre l’extradició del president Puigdemont. En aquest sentit, el president de l’ANC vallenca, Jordi de Bofarull, demanava que tothom estigui atent a noves convocatòries de manifestació.

Un cop desconvocada la manifestació, es va procedir a tallar l’A7, l’A27, en el seu pas fins al peatge de l’AP7, on els manifestants es van quedar fins passades les 11 de la nit. La tensió que no va arribar a la violència a Tarragona sí que ho va fer a Barcelona, on es van viure importants càrregues policials.

PUBLICITAT