El procés de pressupostos participatius de Valls i l’eina d’identificació digital per a les votacions online, va ser un dels projectes del Congrés de Govern Digital Local celebrat els dies 22 i 23 de març a Barcelona.

PUBLICITAT

Aquest congrés organitzat per Localret i AOC Consorci d’Administració Oberta és el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de l’administració digital, on es presenten projectes i experiències que les tecnologies de la informació ofereixen per a la millora del funcionament dels ens locals i dels seus serveis de proximitat ciutadana.

Durant el Congrés, el Cap de Sistemes d’Informació i Comunicacions de l’Ajuntament de Valls, Ricardo González, va participar en la taula “Participació Ciutadana: com fer de la política quelcom més proper”, juntament amb els responsables de recerca, innovació i participació ciutadana de Localret, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. A la taula rodona, l’Ajuntament de Valls va presentar el procés de pressupostos participatius celebrat a finals de l’any passat i que, per primera vegada, va combinar el vot presencial amb el vot online.

Aquest sistema d’identificació digital utilitzat pels pressupostos participatius es podrà estendre a altres àmbits i iniciatives de participació, però també a tràmits que els ciutadans podran efectuar online amb l’Ajuntament de Valls d’una manera més senzilla i segura.

PUBLICITAT