Troben un arc de la Muralla de Sant Antoni del Segle XIV i una fossa que mai s’havia documentat en la intervenció arqueològica que va començar fa unes setmanes. Un projecte que ja porta uns anys en execució i que suposa una inversió de 350.000 euros.
Les intervencions arqueològiques a la Muralla de Sant Antoni forma part del projecte de recuperació de muralles i ja són quatre els estudis arqueològics que s’han realitzat en aquest indret. La regidora de Patrimoni, Judit Fàbregas, ha dit que es tracta d’un projecte que va sorgir dels tres estudis anteriors i que s’ultimarà el definitiu un cop tinguin les dades suficients.
Des de l’any 2005 s’ha anat fent diverses fases d’intervencions arqueològiques, i un cop enderrocada la zona i l’arranjament dels carrers, van documentar restes d’una torre i el fossat de la muralla. Un fossat que no s’havia documentat mai i que, actualment té dos metres de profunditat. A més, gràcies al fet que la zona es trobava en estat de bona conservació, van poder identificar els encaixos de les fustes d’un pont que es trobava per damunt del fossat. L’arqueòloga de l’empresa A Priori Cultural, Cristina Benet, ha dit que inicialment no es preveia que aparegués cap element important, tot i això, s’ha documentat l’existència d’una estructura anterior a la muralla del segle XIV i una paret lateral de l’arc.
La muralla del segle XIV és la que defineix l’actual nucli de Valls i la que tanca tot el circuit dels carrers de la muralla. Abans no hi havia res documentat sobre la muralla del segle XIII, però el descobridor de la muralla que coneixem, historiador i col·laborador amb l’arqueòloga Benet, Francesc Murillo,ha afirmat que la sorpresa va ser trobar l’estructura d’un arc encaixada amb una torre del segle XIV i un portal secundari del mur vell de la muralla del XIII.
Encara hi ha elements per estudiar i documentar i per tant, un cop finalitzat l’estudi es procedirà a realitzar el projecte executiu on decidiran què es farà en aquesta zona per protegir-la.

Un total de 127 al·legacions per part de la CUP a la proposta de pressupost del 2018

La Crida per Valls-CUP ha presentat un total de 127 al·legacions a la proposta de pressupost pel 2018 feta per l’equip de govern municipal. Aquestes al·legacions pretenen redreçar la política aplicada i prioritzar les inversions per a polítiques socials i per a la construcció del Centre Cívic al Barri Antic.
En termes generals, el partit es vol adreçar al servei de les persones i als projectes socials. Aquestes propostes servirien per fomentar el centre històric i permetria incloure col·lectius que fins ara no compten amb un espai municipal. Així ho explica la regidora de la CUP, Ester Huguet. Huguet Ha dit que com a projecte polític que presenten com a al·legació és el de dinamització comunitària, apropar els barris i els ciutadans. També ha afegit que una de les idees és dotar de recursos humans àrees que ho necessiten i consolidar llocs de treball.
Des del partit creuen que per recuperar el centre històric de la ciutat s’han de prioritzar les inversions per al Centre Cívic i Habitatge al Barri Antic. La regidora del partit Paloma Vicente, ha dit que han dotat partides pressupostàriament per fer-ho possible.
Pel que fa a la creació de llocs de treball, la CUP ha al·legat que fan falta figures tècniques en diferents àmbits com Comerç i Turisme, a les polítiques de joventut i en l’àrea de Territori i Habitatge. Així ho ressalta el regidor de la CUP, Jordi Robert.
En l’àmbit de l’educació, la candidatura també aposta per començar a redactar un Pla d’estudis musicals per integrar l’Escola Municipal de Música amb altres espais d’oferta formativa. També consideren que s’hauria de desplegar un Pla Educatiu de Ciutat i incrementar el Programa de Joves.
_________________________________________________________

Dijous Sant

En el calendari cristià, el dijous Sant és el dijous de la Setmana Santa. Commemora l’anomenat Sant Sopar, és a dir, l’últim sopar de Jesucrist amb els seus deixebles abans de ser traït per Judes Iscariot i crucificat. El Dijous Sant és el dijous previ a la Pasqua Florida i com que es calcula en funció de l’equinocci i les fases lunars, pot oscil·lar entre el 19 de març i el 22 d’abril.
És el dia de la fraternitat, ja que Jesús en el darrer sopar va rentar els peus als deixebles, es va fer servidor dels altres. Abans el Dijous Sant era dia de silenci, la gent no sortia de casa, es practicava el dejuni i les campanes no marcaven les hores, com a mostra de respecte. En alguns indrets, se celebren les processons de silenci, on s’escenifiquen la captura, la crucifixió, l’agonia i mort de Crist. En algunes poblacions es representa la ‘Dansa de la Mort’, una dansa d’origen medieval on es recrea l’arribada de la mort.
PUBLICITAT