Valoració positiva de la Setmana Santa a Valls 

Valoració positiva per a les activitats de Setmana Santa, encara que s’ha percebut menys gent per part de cada confraria.
Durant els dies de Setmana Santa, Valls s’ha omplert de fites que han marcat aquesta època de l’any. Tot va començar el dissabte 24 de març amb la Processó del Sant Crist de Lepant que va tenir inici a la Plaça del Carme. El diumenge 25 de març, va ser la sortida i arribada a l’Església de Sant Joan del Viacrucis de les confraries i germandats.
Arribant als dies més marcats per la Setmana Santa; el dijous 29 de Març es va celebrar les Eucaristies del Sant Sopar i ofrena del ciri pasqual a la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó i a l’Església Arxiprestal de Sant Joan. El divendres 30 de març es va celebrar la Processó del Sant Enterrament. El rector de l’Església Sant Joan, Joan Àguila, ha valorat positivament la processó de divendres i ha explicat que, com a novetat, tots els passos van entrar a Sant Joan i van fer una pregària final. L’assistència per part dels ciutadans de Valls ha sigut positiva, inclús, més elevada que altres anys.
____________________________________________________________

Més d’una desena d’activitats a les vacances de Setmana de Santa 

Durant la Setmana Santa s’han realitzat més d’una desena d’activitats culturals a Valls.
Les vacances van començar amb l’últim dia del taller Teatralitza’t al Centre Cívic el diumenge 25 de març, on tots els participants van poder aprendre i veure sobre el món del teatre. També es va iniciar amb la Cursa del Calçot al Centre Esportiu Municipal del Fornàs, organitzat pel Patronat Municipal d’Esports amb el suport de Running Esports.
El dimarts 27 de març, als JCA Cinemes es va poder veure en directe el Ballet des del Royal Opera House de Londres, el Centenari de Bernstein. Una retransmissió que ja fa setmanes que està als nostres cinemes. El dissabte 31 de març, es va realitzar la visita guiada Valls Terra de Calçot per l’Oficina de Turisme. En aquesta visita, els assistents podran comprovar d’on sorgeix el calçot i la seva denominació d’origen ,tot el sistema d’etiquetatge i conèixer les tradicions de Valls. En aquest mateix dissabte es va tornar a celebrar la intervenció artística Valls per la Llibertat davant de la Sala Sant Roc, organitzat per Valls Alt Camp per la Independència, en la que demanen la llibertat dels presos polítics amb concerts i paradetes de la mateixa entitat. Començant l’abril, el diumenge dia 1, es va realitzar el taller Circ en família a la Circoteca.
A més durant aquesta setmana s’han seguit realitzant activitats que ja porten setmanes actives i que s’han dut a terme durant totes les vacances de Setmana Santa com l’exposició El Vuitè Dia a cura del Museu de Valls i de la comissària del Cicle “Pintura Mural”, Pilar Bonet, i que estarà fins al 15 d’abril. Una altra exposició és la d’Històries del Carrer, que va finalitzar el passat diumenge 1 d’abril, de la mà de Siscu Tena i organitzat per l’Institut d’Estudis Vallencs. I l’exposició del Centenari de la Biblioteca Popular-Cent anys de lectura Pública a Valls, és una de les activitats més marcades per a la ciutat i que ha estat operativa tota aquesta setmana.
____________________________________________

APUNT

LA MONA
Amb cor de pa de pessic,
de gust suau com caramel,
quan li clavo queixalada
sembla que mastegui el cel.
Coronada amb un gran ou,
amb pollets i una gallina,
vestida de xocolata
és llaminadura fina.
Visca la mona de Pasqua!
Aquest pastís tan preuat,
que agrada a grans i petits i
en un no-res és menjat.
Lola Casas
Arriba la Pasqua,
la celebrarem
amb la mona banyada
en xocolata excel·lent.
Mirada, admirada,
tocada i desitjada
mona estarrufada
mona…et menjarem!
Isabel Barriel
PUBLICITAT