Un total de 28.545.000 euros representen el pressupost de la corporació de l’exercici 2018.

PUBLICITAT

Després d’haver fet una aprovació inicial dels pressupostos generals en la sessió plenària del passat 26 de febrer, s’ha celebrat un nou Ple a l’Ajuntament per fer una aprovació definitiva del pressupost de l’any 2018 que suposa un increment d’un 6,7% respecte a l’any anterior.

La regidora de Convergència, Judit Fàbregas, ha afirmat que es tracta d’un pressupost de creixement i que s’emmarca dins d’una recuperació econòmica. La proposta d’aquest pressupost presentat inclou 2,3 milions d’euros per a Vallsgenera, per tal de treballar i augmentar l’ocupació; aquesta xifra suposa un 123,8% de creixement des de l’any 2013. Les polítiques de benestar social, ensenyament, acció cívica i joventut té un pressupost de 2,5 milions d’euros i representen un augment d’un 9%.

Altres eixos que també es veuen reflectits en el pressupost són l’estratègia i la línia cultural de la ciutat per donar suport a les entitats i associacions culturals vallenques, fomentar la programació cultural, celebracions festives com Sant Joan i Santa Úrsula i l’eix del comerç i turisme.

Les inversions, en aquest cas, augmenten un 55% i sumen 3.700.000 euros per a diferents àmbits com: 885.000 euros per a la recuperació del Ca Xapes, 395.000 euros per a la recuperació patrimonial de la Muralla de Sant Francesc i 350.000 euros per a la remodelació de la piscina del Vilar. A més un 58% de les inversions es concentren en el Barri Antic.

En les al·legacions al pressupost, el regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, ha dit que seguiran treballant per augmentar l’ocupació i fomentar l’arribada d’empreses. Per part del Tinent d’Alcalde d’Esquerra Republicana, Jordi Cartanyà, afirma que és un pressupost que creix i que vol millorar la qualitat de vida de les persones. La regidora del Partit Socialista, Rosa Ma Ibarra, ha proposat punts concrets com la partida especifica per acompanyar a les famílies que estan en risc de perdre l’habitatge. La regidora de la CUP, Ester Huguet, ha recordat que van presentar 127 al·legacions i que el seu objectiu és redreçar la política aplicada fins ara i apostar per una forma molt més clara a les polítiques socials. El regidor del Partit Popular, Francesc Caballero, demana que es faci una reducció de la quota del ibi tal com ja van demanar en la sessió plenària anterior. Per part del regidor del partit Compromís per Valls, Ramon Font, diu que és un pressupost continuista i que repeteix mancances i errors en les prioritats.

Les votacions per a l’aprovació definitiva del pressupost 2018 ha estat 11 vots a favor i 8 en contra, per tant, queda aprovat.

PUBLICITAT