La primera favatada popular és celebrarà a Valls, impulsada per la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls. Una jornada gastronòmica dedicada a les faves i que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum.

PUBLICITAT

Després de la temporada i la campanya de calçots, a l’horta, la verdura que pren protagonisme és la fava. Per això, el dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati, tindrà lloc la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu de 2 euros.

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, afirma que 16 restaurants participaran en aquesta campanya incloent la fava a les seves cartes. A més, diu que aquest esdeveniment té com a objectiu situar la ciutat de Valls com a referent gastronòmic del Camp de Tarragona.

La festa començarà a les onze del matí amb música, inflables i animació infantil, amb gegantons del Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils recordaran les llegendes que han girat al voltant del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

PUBLICITAT