La Junta de govern aprova la modificació del projecte museogràfic del Museu Casteller per un import d’1.493.500 euros, i el conveni de col·laboració amb Comerç de Valls- Unió de Botiguers, amb una despesa municipal de 2.500 euros.
D’acord amb la proposta presentada per l’autor de la museografia del futur Museu Casteller, Ignasi Cristià, es modifica el projecte, que comptava amb un pressupost inicial d’1.196.000 euros. En la modificació s’han introduït al projecte principal el mobiliari de diferents àmbits com la botiga, centre de documentació i espai educatiu, equipaments tècnics, actualització de preus d’aparells tecnològics i s’ha revisat el benefici industrial del 10% al 19%. Un cop superat el període d’exposició pública, l’Ajuntament procedirà a reprendre el procés de licitació que va haver de declarar-se deserta a finals de l’any passat.
La Junta de govern també ha aprovat el conveni de col·laboració amb Comerç de Valls-Unió de Botiguers per les activitats relacionades amb el concurs floral “El Barri en Flor” quet té lloc al Barri Antic. El conveni preveu una despesa municipal de 2.500 euros al concurs.
____________________________________________________________
Es preveu més de 800 plats de faves a la primera Favatada Popular de Valls 
La primera favatada popular és celebrarà a Valls, impulsada per la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls. Una jornada gastronòmica dedicada a les faves i que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum.
Després de la temporada i la campanya de calçots, a l’horta, la verdura que pren protagonisme és la fava. Per això, el dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati, tindrà lloc la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu de 2 euros.
El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, afirma que 16 restaurants participaran en aquesta campanya incloent la fava a les seves cartes. A més, diu que aquest esdeveniment té com a objectiu situar la ciutat de Valls com a referent gastronòmic del Camp de Tarragona.
La festa començarà a les onze del matí amb música, inflables i animació infantil, amb gegantons del Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils recordaran les llegendes que han girat al voltant del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.
____________________________________________________________
Call jueu de Valls
Des del segle XII, a causa de les pressions de l’Esglèsia per separar els jueus dels cristians, les comunitats jueves van haver de viure concentrades en un espai reduït del nucli urbà. Rebia el nom de call, on els jueus disposaven dels espais necessaris per viure segons la seva llei i tradició.
A Valls aquest barri estava format al segle XIII pels carrers dels Jueus i del Call, i l’única diferència que hi havia entre les cases dels jueus i la resta de vallencs, es trobava a la porta d’entrada de les cases jueves, les quals tenien una escletxa o forat allargat en un dels carreus. Les famílies benestants jueves vallenques es dedicaven al comerç de teixits i hi va haver diversos argenters i metges jueus que van gaudir d’un gran prestigi. Els jueus amb un cert nivell econòmic eren lliuradors de préstecs, cosa que els feia malveure davant de bona part de la població cristiana.
El cap de pedra gòtic que trobem a la casa cantonera entre els carrers de la Carnisseria i de Sant Antoni forma part d’una llegenda de dos enamorats, ell cristià i ella jueva, separats a causa del decret d’expulsió dels jueus del 1492.
_____________________________________________________________________
PUBLICITAT