La nova edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral del Barri Antic” celebra, enguany, el desè aniversari. Un concurs convocat per la regidoria de Comerç i Turisme, conjuntament amb Comerç de Valls.
És un certamen obert a tots els veïns i comerciants del Barri Antic, i podran utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes i espais visibles. Aquest concurs dóna la benvinguda al temps de la primavera-estiu al Barri Antic.
Enguany, els alumnes de primària de vuit centres, seran els encarregats de decorar els porxos de la plaça del Blat. D’altra banda, també s’ha previst decorar la façana de l’Ajuntament amb un muntatge de flors fetes amb ampolles de plàstic.
El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris,  ha explicat com estan distribuïts els premis per als guanyadors del concurs.
Els participants hauran de tenir instal·lada la decoració floral entre el 21 de maig i el 10 de juny. El jurat estarà format per representants de l’Ajuntament de Valls, Comerç de Valls, l’Associació de Veïns del Barri Antic i dues persones de reconegut prestigi en el camp artístic. Es valoraran aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, però també la utilització d’elements decoratius, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició.
________________________________________________________________
539.000 euros en ajudes de lloguer en el 2017
L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) va tancar el 2017 amb un increment de l’activitat. Pel que fa a les polítiques de suport al lloguer d’habitatges, des de l’OLH es va atendre la sol·licitud de 219 pisos, que suposa un 10,1% més respecte a l’any  2016; es van supervisar 123 contractes de lloguer, un 13,9% més,  i es van tramitar 354 expedients d’ajuts al lloguer que suposa un increment del 20,4%.
En total, s’han concedit 539.000 euros, un 7,4% més, en ajudes per a pagar el lloguer a través dels diversos programes que compten amb finançament de la Generalitat. Des de l’Ajuntament, s’han mantingut les subvencions municipals en diversos aspectes vinculats amb l’habitatge, amb una despesa total de 34.000 euros.
L’Oficina Local d’Habitatge gestiona un total de 148 pisos. El preu mitjà dels habitatges llogats a través de l’OLH continua en 257 euros al mes, un 7,6% menys que l’any 2016 i un 38,7% menys que al 2008. Enguany, l’increment de finançament previst per part de l’Agència d’Habitatge de Catalunya de la Generalitat per la gestió i funcionament de l’OLH, permetrà que l’Ajuntament emprengui noves accions i polítiques actives d’accés a l’habitatge. El consistori destinarà, aquest 2018, 77.000 euros, un 6,9% més que l’any passat, dels quals 45.000 euros es destinaran a la compra d’edificis, per ampliar el parc d’habitatge en lloguer social.
PUBLICITAT