55 establiments exposaran les obres dels 27 artístes vallencs 

Arrenca la segona edició de la campanya “Abril Mes Cultural”, en la que participen 64 establiments on 55 d’ells exposaran les obres dels 27 artistes vallencs. Una campanya que es realitza en una època en la qual les entitats i l’Ajuntament de Valls organitzen molts actes culturals, i Comerç de Valls s’hi suma amb aquesta activitat.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquesta campanya és apropar als comerços les obres dels artistes vallencs convertint els carrers de Valls en una galeria d’art. Aquesta activitat pretén combinar la compra amb gaudir dels treballs dels diferents artistes, que també estan a la venda.

 

El Cau de Valls inaugura una exposició pel 60 aniversari

Fa seixanta anys que va néixer l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, o Cau de Valls. En el marc de la celebració del seixantè, s’ha organitzat l’exposició, “60 anys marquen, un recull fotogràfic” que proposa un viatge a través de l’escoltisme, i que ha obert portes aquest dilluns.

Una crida a la nostàlgia de tots aquells que estan o estaven vinculats al Cau d’alguna manera, per que recordin els anys en que van ajudar a construir l’Agrupament. També a tots els que no coneixen el moviment escolta, a que s’hi acostin per aprendre que és i com funciona el major moviment d’educació no formal del mundial. Es pot visitar fins diumenge.

 

2a edició del casal de teatre “Actúa!” de l’escola La Peça

El Teatre Principal de Valls esdevindrà un casal de teatre al mes de juliol en una iniciativa de cooperació público-privada entre l’escola local La Peça i l’Ajuntament vallenc. L’activitat forma part del projecte educatiu dels Teatres de Valls, en el qual ja cooperen altres agents culturals.

Després de l’èxit de l’any passat, l’escola La Peça ha optat per arrencar amb la segona edició del casal de teatre d’estiu, amb el nom “Actua!”, que anirà destinat als infants de Valls entre els 7 i els 13 anys.

 

El “Camp de Valls – Pacte industrial de l’Alt Camp” fixa els objectius pel 2018

Alcaldes, regidors i tècnics dels dotze municipis que integren el Pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp, han donat llum verda als objectius per al 2018. Els ajuntaments han fixat els projectes per tal que es consolidin els serveis per a la promoció de l’Alt Camp com a pol industrial sud de Catalunya.

Les estratègies s’han fixat segons tres grans eixos: la promoció de sòl industrial, el suport als programes de creació d’ocupació i formació laboral, i la consolidació de serveis per afavorir la competitivitat del teixit empresarial.

 

L’Obra Social “La Caixa” destina 20.300 euros a la Llar de Jubilats

La fundació “La Caixa” i l’Ajuntament de Valls han signat la renovació del conveni per tal de reforçar el programa de Gent Gran. Volen potenciar la tasca de promoció de l’envelliment actiu a la Llar del jubilat i pensionista de Valls l’Alt Camp, a més d’actualitzar la programació que els ofereixen conjuntament.

El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, diu que es tracta d’un conveni que fa que la vellesa sigui el més activa possible. El Director de Banca Institucions de Tarragona interior de CaixaBank, Alexis Gómez, diu que encaixa perfectament amb la filosofia de l’Obra Social “La Caixa”.

 

 

L’Obra Social “La Caixa” destina 20.300 euros a la Llar 

Open Energy Institute (OEI) organitza, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls, la tercera jornada Workshop d’Energia i Empresa per avançar en eficiència i sostenibilitat. L’esdeveniment que tindrà lloc el dimecres dia 18 d’abril, comptarà amb la participació d’especialistes de prestigi que exposaran propostes per poder afrontar la transició energètica.

El president d’Open Energy Institut, Robert Moragues, diu que com a institut que estudia l’energia encaixen perfectament per treballar la competitivitat del món empresarial. El regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, diu que és una jornada preparada per donar una resposta a unes necessitats a totes les empreses i a qualsevol assistent.

 

S’estrena el sistema de tràmits on-line IDCAT

L’Ajuntament de Valls posa en funcionament aquesta setmana el nou sistema Vàlid d’identificació i signatura electròniques a través d’IDCAT Mòbil, que permet realitzar tràmits a la seu electrònica municipal des del telèfon mòbil sense necessitat de disposar de signatura digital.

Aquest nou sistema es pot utilitzar per fer tràmits amb les administracions i els ens que integren el sector públic de Catalunya. Facilita identificar-se signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador, no cal recordar cap contrasenya, no requereix la instal·lació de cap tipus de programari, és un sistema segur, no caduca amb el transcurs del temps i és gratuït.

 

La nova edició del Barri en Flor celebra el seu desè aniversari

La nova edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral del Barri Antic” celebra, enguany, el desè aniversari. Un concurs convocat per la regidoria de Comerç i Turisme, conjuntament amb Comerç de Valls.

És un certamen obert a tots els veïns i comerciants del Barri Antic, i podran utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes i espais visibles. Aquest concurs dóna la benvinguda al temps de la primavera-estiu al Barri Antic.

 

539.000 euros en ajudes de lloguer en el 2017

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) va tancar el 2017 amb un increment de l’activitat. Pel que fa a les polítiques de suport al lloguer d’habitatges, des de l’OLH es va atendre la sol·licitud de 219 pisos, es van supervisar 123 contractes de lloguer, i es van tramitar 354 expedients d’ajuts al lloguer.

En total, s’han concedit 539.000 euros, en ajudes per a pagar el lloguer a través dels diversos programes que compten amb finançament de la Generalitat. Des de l’Ajuntament, s’han mantingut les subvencions municipals en diversos aspectes vinculats amb l’habitatge, amb una despesa total de 34.000 euros.

PUBLICITAT