L’Ajuntament fa oficial el llistat de guanyadors de la 35ª edició de la Nit de Premis
Ja es coneixen tots els detalls sobre la 35ª edició de la Nit de Premis. En aquest cas ha estat l’alcalde Albert Batet qui ha obert el col·loqui per presentar els guanyadors de la Nit de Premis que es durà a terme el dissabte 9 de juny al Centre Cultural de Valls. L’alcalde ha volgut exalçar les virtuts de tots els premiats a la Nit de Premis.

PUBLICITAT

La llista de premiats ha estat comunicada pels representants de les diferents entitats presents a l’acte. Cadascuna ha anat exposant els premis que componien els 19 reconeixements totals de la Nit de Premis. Per conèixer tots els premisats podeu visitar la nostra web rcvalls.cat

 

Pla per aturar la generació massiva de deixalles i augmentar la recollida selectiva

L’Ajuntament de Valls està ultimant el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals, un document que tindrà com a principal objectiu reduir la producció d’escombraries que, des de l’any 2013, ha anat augmentant de manera constant. El 2017 la ciutat va generar un total d’12.100 tones de residus, el que representa que cada vallenc va generar més d’1,3 quilos de brossa diaris, un 4,9% més que l’any 2016.

El consistori ha hagut de pagar un total de 116.000 euros en aplicació del cànon de residus, un sobrecost que es podria evitar o reduir si augmentés la fracció de les escombraries que es reciclen.

 

El concurs de catifes comptarà un any més amb la presència de la UAF

La Unió Anelles de la Flama fa oficials els detalls de la seva participació en un dels esdeveniments més esperats de la ciutat. L’entitat vallenca, que participa activament cada any en la celebració de la professó del Corpus Christi, cita a tots els socis a col·laborar en el cap de setmana del 2 al 3 de juny.

Des de la UAF asseguren que la catifa incorporarà en el disseny elements tradicionals de la festa vinculats a l’entitat, com poden ser l’Àliga i els colors de la bandera de la ciutat. La confecció de la catifa s’emmarca en la 10ª edició del concurs de catifes de Corpus que tindrà lloc el 3 de juny, convidant a entitats, associacions i grups veïnals a participar-hi.

 

VallsJove fa oficial la nova edició del concurs de grafits i murals “Murs de Festa”

L’art urbà tornarà a ser protagonista a la ciutat de Valls un any més. L’entitat VallsJove, en col·laboració amb l’associació juvenil Big Fam, Montana Colors i Pintures Solé, ha convocat el tercer concurs de grafits i murals anomenat “Murs de Festa”. El certamen es durà a terme en el marc de la Festa Major de Sant Joan i buscarà revitalitzar artísticament l’espai públic de la ciutat.

El concurs està adreçat a tots els joves d’entre 14 i 34 anys residents al Camp de Tarragona i es poden presentar de manera individual o en equips. La data límit per presentar els seus projectes és el dia 30 de maig a les instal·lacions de VallsJove . Des de l’entitat s’ha garantit que les despeses de material per pintar seran assumides des de l’organització.

 

El CEM El Fornàs comptarà amb una unitat de Medicina de l’Esport a partir del mes de juny

Noves millores en el panorama esportiu i sanitari de la ciutat. El Pius Hospital i el Patronat d’Esports han fet oficial avui, 23 de maig, un acord per obrir un centre de medicina al Centre Esportiu Municipal El Fornàs. Així ho han comunicat els presidents del Pius i del PME, Martí Barberà i Eduard Gonzàlez, acompanyats per responsables dels dos organismes.

Pel que fa a la logística de l’operació, s’ha comunicat que la Unitat de Medicina de l’Esport (UME) del Pius serà la responsable del desplegament i l’obertura d’un servei que començarà a operar a partir del mes de juny. Hem parlat amb el Dr. Enric Castanera, especialista en Medicina de l’Esport, perquè ens expliqui com és d’important la implantació d’aquest nou centre.

 

L’Institut d’Estudis Vallencs acull una conferència per posar en valor a la Mancomunitat de Catalunya i les seves biblioteques públiques

La sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs va acollir una conferència per posar en valor el paper de la Mancomunitat de Catalunya i el seu projecte de biblioteques públiques, marc en el qual es va construir a Valls la primera Biblioteca Popular del país. La conferència va ser conduïda per la bibliotecària i professora de la Universitat de Barcelona Teresa Mañà, qui amb motiu del centenari de la creació de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat ha publicat l’obra “Les biblioteques, un projecte d’èxit? Una mirada cent anys després” (2014).

En l’àmbit cultural la Mancomunitat de Catalunya va impulsar un sistema bibliotecari articulat, el primer de l’Estat, amb una important xarxa de biblioteques públiques, conduïdes per personal format per uns estudis creats per aquesta funció i que volien democratitzar l’accés a la cultura i al coneixement, tot fent-lo extensiu al conjunt de la ciutadania.

 

Vallsgenera fa balanç de la seva tasca emprenedora

El teixit comercial vallenc ja compta amb un altre membre més. Des de la seva opertura, el Rebost de la Conxita ha representat un canvi en el sector comercial de la ciutat. Si bé el servei que ofereix és el mateix que altres establiments, el Rebost de la Conxita està abastint la necessitat dels vallencs amb intoleràncies alimentaries. Així ens descriu Conxita Leal, treballadora i emprenedora, la necessitat d’obrir un establiment d’aquest tipus.

El cas del Rebost de la Conxita és un clar exemple del potencial que te la ciutat de Valls a l’hora d’emprendre nous projectes. Amb la finalitat d’abastir totes aquelles persones que volguessin tirar endavant la seva idea, Vallsgenera ofereix el servei d’emprenedoria. Amb el degut assessorament, el Rebost de la Conxita ha pogut oberir les seves portes al públic per cobrir un nínxol de mercat fins ara despoblat.

 

L’Ajuntament de Valls reobre l’aparcament municipal de l’Hort del Carme després de les obres d’asfaltatge

La ciutat de Valls comptarà amb 200 places més de pàrquing a partir d’ara. L’Ajuntament, per mitjà del regidor de Mobilitat i president de VIAS, Francesc Anguela i el primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, han fet oficial la reobertura del pàrquing de l’Hort del Carme. Així parlava Francesc Anguela sobre els beneficis que pot aportar la millora de l’aparcament.

Amb les modificacions en les quals VIAS ha invertit 50.000€, no només s’ha asfaltat, pintat i senyalitzat, sinó que s’ha augmentat en 50 les places de pàrquing. A més de l’asfaltatge també s’han plantat 14 arbres al vial que dóna accés a l’escola Enxaneta. Aquesta segona actuació, amb una inversió de 7.000 euros, ha inclòs plantar els arbres i també la instal·lació del reg, una de les propostes escollides per la ciutadania en el marc del procés de Pressupostos Participatius de Valls.

PUBLICITAT