Setmana profundament marcada per l’1 d’octubre. Des dels dies previs, que s’han viscut convulsos, i amb una gran quantitat d’actes de celebració.
Dilluns va quedar inaugurada oficialment la plaça situada davant l’Antic Hospital de Sant Roc com la plaça de l’U d’Octubre. La nova denominació de la plaça va ser aprovada pel ple de l’Ajuntament en record a la jornada històrica del referèndum del passat 1 d’octubre de 2017 per 16 vots a favor i 4 en contra. Un acte que ha comptat amb l’assistència de nombrosos vallencs, l’actuació del professor Pere Navarro interpretant algunes cançons tradicionals dels Països Catalans i la participació de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls que han enlairat els seus pilars.

PUBLICITAT

La jornada en si a la ciutat de Valls començava amb el lema “L’1-O torna al teu col·legi”. Durant l’acte es va recordar les vivències d’aquella jornada històrica i compartint les opinions sobre els passos que cal fer a partir d’ara pel futur del país, aplegats amb diferents representants de l’ANC Valls-Alt Camp, Òmnium Alt Camp i CDR Valls-Alt Camp.
Tot seguit, des dels diferents col·legis electorals, els vallencs i vallenques es desplaçaven fins a la plaça del Blat i la Biblioteca Popular, on començava una marxa encapçalada pels grallers de les colles castelleres de la ciutat tocant matinades fins a la plaça de l’U d’Octubre.
La plaça de l’U d’Octubre, que acollia l’acte central, arrencava amb la presentació de l’actor vallenc Aleix Vallverdú, una urna al centre de l’escenari, un representant de cada col·legi repassant els resultats del referèndum i dipositant una papereta, col·locant també una lletra formant el lema “Vam votar, vam guanyar”.

En un altre ordre de coses, L’Ajuntament de Valls sol·licitarà al Servei d’Ocupació de Catalunya la contractació d’usuaris per al projecte ocupacional, Treball als Barris, destinat a la millora del Barri Antic.
Joan Carles Solé, president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupació, ha detallat el projecte ocupacional Treball als Barris que comptarà amb la contractació d’onze persones per un import de 231.000 euros.

El balanç a la via pública al Barri Antic des del 2016 fins avui, arriba a les 132 actuacions. També, ha assegurat que des del 2015 al 2018 s’han contractat 235 persones amb una inserció laboral del 47%.

aquesta setmana també obert unova convocatòria per donar suport a les entitats d’educació en el lleure i a les entitats juvenils per les activitats desenvolupades en el període comprès entre el setembre de 2017 i l’agost de 2018.
Amb aquestes subvencions des del servei de joventut es vol fomentar la participació de les entitats en projectes de barri i ciutat, potenciar la formació d’educadors/es en el camp del lleure, donar suport al funcionament de les entitats, promoure la cohesió social, assegurar una oferta d’activitats socioculturals juvenils i donar suport a les activitats de caire lúdic, cultural o festiu.
Les entitats poden presentar les sol·licituds fins al pròxim dia 24 d’octubre a les dependències de Valls Jove. Trobaran tota la documentació necessària a l’espai web de Joventut vallsjove.cat o a la seu electrònica de l’Ajuntament seu.valls.cat.

El mateix servei ha presentat una línia diferent, en col·laboració amb l’Oficina Local de l’Habitatge per facilitar l’accés dels joves als habitatges de lloguer.
El programa afavoreix el desenvolupament personal i professional dels joves de la ciutat, en el marc del Pla Local de Joventut aprovat el passat 2017 on es van rebre un total d’11 sol·licituds, de les quals es van concedir 8.
Un projecte destinat a persones empadronades i residents a Valls des de fa 2 anys, d’entre 18 i 35 anys. En la convocatòria es prioritza el lloguer d’un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de contribuir a la revitalització del centre històric.
Els ajuts volen ajudar a fer front a la despesa inicial, que pot suposar un fre a l’hora de plantejar-se el fet de llogar un habitatge, cobrint els dos primers mesos de lloguer i el cost de l’administrador de finques.

L’Ajuntament conserva la col·laboració amb les empreses Calafell Evasion i Auriga Serveis Culturals garantint que la ciutat de Valls es consolidi en el mercat turístic francès.
Els anys 2014 i 2015 van visitar Valls al voltant d’uns 250 turistes francesos, amb un augment de les xifres molt favorable, aquest 2018, ja han visitat la ciutat un miler de turistes procedents de França i s’espera que fins a final d’any s’acosti als 2.500 visitants. Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, explicava així en què consisteix.

En cultura…

Arrenca la nova temporada de tardor dels Teatres de Valls amb “L’encàrrec”, un homenatge a l’històric escriptor vallenc Pere Mialet, ideat pel Grup del Teatre Principal.

S’han programat dues representacions aquest divendres 5 i dissabte 6 d’octubre a les 21 h al Principal de Valls.
Els textos de Pere Mialet i Rabadà tornen a l’escenari del Teatre Principal en un format especialment creat per a l’ocasió, l’espectador podrà veure en un mateix muntatge diferents escenes de l’extensa obra de l’autor vallenc.
A la direcció i creació, Francina Fernández, també vallenca, acompanyada d’una vintena d’actors i actrius del GTP.
Aquest any es compleixen 50 anys de la mort de Pere Mialet, periodista de professió, i paral·lelament creador literari, de caràcter popular, amb especial dedicació als contes i a la novel·la curta, basada generalment en l’experiència personal.

 

El Museu de Valls inaugura l’inici d’una nova intervenció artística, però també d’un nou cicle, a cura de Juan Canela, sota el nom «Una força vulnerable» amb l’obertura de la Capella de Sant Roc, sala d’Art contemporani.
«Una força vulnerable» és un projecte curatorial que reuneix el treball de diferents artistes i col·lectius. Els projectes incideixen en la pròpia arquitectura i història de la Capella de Sant Roc, en la idea de ritual i celebració.
Un espai en el qual aquesta força vulnerable pròpia del nostre temps ens permet explorar la possibilitat d’una forma diferent de pensar i viatjar cap al poder afectiu més enllà dels codis establerts.
La primera mostra es titula «Què fan amb els nostres ossos?» i la signa l’artista Sacchi – De Santo. L’obra es podrà veure fins al 25 de novembre, l’entrada és gratuïta.

 

I per aquest cap de setmana recomanem…

com no pot ser d’altra manera, el concurs de Castells, que se celebra dissabte i diumenge a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.
Aquells que no tinguin entrades ho podran seguir des de les televisions locals pertanyents a la Xarxa, com ho és TAC12, la televisió pública de Valls

PUBLICITAT