L’abril a Valls tindrà una protagonista absoluta en l’àmbit gastronòmic; la fava. La Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls s’han encarregat d’impulsar la primera jornada gastronòmica per realçar la cuina d’aquest llegum. El punt àlgid de la jornada va ser aquest dissabte 14, dia en què es va dur a terme la primera edició de la Favatada Popular. Una jornada on es van servir aproximadament més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

PUBLICITAT

La festa es va iniciar a les 11 del matí amb activitats destinades a l’animació infantil, com música, inflables i la presència dels gegantons infantils, el Lladrefaves i la gegantona. Poc després, la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, es van encarregar de presentar i servir els seus nous vins, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”. Joan Mira, president de l’Associació d’Hosteleria valora el transcurs de la jornada.

La Mostra de Cuina de les Faves, la qual va arrencar el dia 9 d’abril i s’allargarà fins al 23, comptarà amb la participació de setze restaurants, els quals incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves. Plats innovadors que aportaran un valor afegit al concepte que tenim del citat llegum i que, segons Joan Mira, està resultant ser tot un èxit. El mateix president de l’Associació d’Hosteleria assegura que s’esforçaran al màxim per consolidar la Favatada Popular els pròxims anys.

_______________________________________________________________________

Valls acull diversos grups de turistes francesos entre l’11 i el 12 d’abril

Entre el dimecres 11 i el dijous 12 d’abril, Valls ha acollit la visita d’aproximadament 450 francesos que s’han desplaçat a la localitat per realitzar una visita guiada de la mà dels responsables de l’Oficina Municipal de Turisme. L’entitat Calafell Evasion, emplaçada a la Pineda, s’ha encarregat de connectar l’interès del turisme francès amb la ciutat de Valls. L’empresa gestiona gran part del turisme francès de la tercera edat i ja fa 4 anys que treballa amb l’Oficina Municipal de Turisme, fent que la capital de l’Alt Camp, sigui una visita important en els seus itineraris.

La visita guiada repassa els punts més importants de Valls d’entre els que destaquen la Capella del Roser, l’Església de Sant Joan i el refugi antiaeri. Durant l’any 2017, gairebé 4000 francesos es van desplaçar a Valls per dur a terme la visita guiada pel centre de la ciutat.

_______________________________________________________________________

ESPORTS

Cap de setmana positiu pels dos equips del Club Basquet Valls. El masculí s’ha enfrontat contra el Cerdanyola, en un partit en el que ha estat completament liderat pels vallencs. A més, pels resultats a la resta de taula han permès que els de Valls encara tinguin alguna oportunitat a jugar els Playoff d’ascens. El cap de setmana s’enfronten a Saragossa.
Les noies van perdre contra el Santa Eulàlia per vint punts, però diumenge contra el Morell van tenir un partit èpic, que van remuntar un marcador en contra sense el seu entrenador.

PUBLICITAT