L’abril a Valls tindrà una protagonista absoluta en l’àmbit gastronòmic; la fava. La Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls s’han encarregat d’impulsar la primera jornada gastronòmica per realçar la cuina d’aquest llegum. El punt àlgid de la jornada va ser aquest dissabte 14, dia en què es va dur a terme la primera edició de la Favatada Popular. Una jornada on es van servir aproximadament més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

PUBLICITAT

La festa es va iniciar a les 11 del matí amb activitats destinades a l’animació infantil, com música, inflables i la presència dels gegantons infantils, el Lladrefaves i la gegantona. Poc després, la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, es van encarregar de presentar i servir els seus nous vins, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”. Joan Mira, president de l’Associació d’Hosteleria valora el transcurs de la jornada.

La Mostra de Cuina de les Faves, la qual va arrencar el dia 9 d’abril i s’allargarà fins al 23, comptarà amb la participació de setze restaurants, els quals incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves. Plats innovadors que aportaran un valor afegit al concepte que tenim del citat llegum i que, segons Joan Mira, està resultant ser tot un èxit. El mateix president de l’Associació d’Hosteleria assegura que s’esforçaran al màxim per consolidar la Favatada Popular els pròxims anys.

PUBLICITAT