L’avantsala del Sant Jordi vallenc, a la biblioteca Carles Cardó, serà l’escenari per la presentació del còmic: Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, de Gemma Pauné i Oriol Garcia Quera. La presentació d’aquest dimecres 18 d’abril a les 19 hores, s’emmarca dins dels actes del Sant Jordi d’enguany i comptarà amb la presència de la professora vallenca Núria Ventura i els autors del còmic. La novel·la gràfica compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i es publicarà amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya juntament amb la Càtedra Pompeu Fabra.

PUBLICITAT

El còmic es publica amb motiu de l’Any Fabra, una data que se celebren els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana. La novel·la gràfica ha estat il·lustrada per Oriol Garcia, qui ha volgut recrear amb fidelitat la Catalunya i l’Europa d’inicis del segle XX. Per altra banda, els textos de Gemma Pauné aporten amb una perspectiva didàctica i amena la biografia del lingüista.

Per molts, la figura de Fabra va ser decisiva per modernitzar i normalitzar la llengua catalana, fent-la apta per diversos estils i funcions. Fabra es va convertir en una de les personalitats més importants després de dur a terme les Normes ortogràfiques el 1913, la Gramàtica el 1918 i el Diccionari el 1932.

PUBLICITAT