Set anys després de meravellar a tothom a les Decennals de Valls, la Pirotècnia Ricardo Caballer torna a la ciutat. Aquesta vegada arribarà per disparar la cloenda de la Festa Major de Sant Joan 2018 el 25 de juny. Després de set edicions millorant el nivell dels castells de focs de Sant Joan, la comissió participativa de focs artificials ha incorporat com a plat fort un dels artistes més coneguts internacionalment. Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls ens explica les claus.

PUBLICITAT

Ricardo Caballer ha esdevingut un segell de qualitat no només a l’escena valenciana sinó que el seu art s’ha gaudit arreu del món. L’any 2017, va disparar quatre piromusicals de referència internacional entre els quals destaca el 16è Simposi Internacional de Focs Artificials a Omagari, Japó. La bona imatge arreu del món de Ricardo Caballer ha fet que el 85% de les vendes que realitza siguin fora de l’Estat espanyol.

La selecció ha estat realitzada per la comissió vallenca a partir de la memòria tècnica que han presentat els diferents concursants, que optaven tant pel Piromusical com l’Entrada i Sortida de Completes. La comissió ha analitzat cada proposta al detall. S’han tingut en compte el temps previst per al disparament de cada secció piromusical, l’ordre a seguir i la seqüència entre seccions. A més, la comissió ha repassat i analitzat el dossier sobre l’empresa amb la informació sobre el seu historial i trajectòria fins al moment.

PUBLICITAT