Set anys després de meravellar a tothom a les Decennals de Valls, la Pirotècnia Ricardo Caballer torna a la ciutat. Aquesta vegada arribarà per disparar la cloenda de la Festa Major de Sant Joan 2018 el 25 de juny. Després de set edicions millorant el nivell dels castells de focs de Sant Joan, la comissió participativa de focs artificials ha incorporat com a plat fort un dels artistes més coneguts internacionalment. Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls ens explica les claus.

PUBLICITAT

Ricardo Caballer ha esdevingut un segell de qualitat no només a l’escena valenciana sinó que el seu art s’ha gaudit arreu del món. L’any 2017, va disparar quatre piromusicals de referència internacional entre els quals destaca el 16è Simposi Internacional de Focs Artificials a Omagari, Japó. La bona imatge arreu del món de Ricardo Caballer ha fet que el 85% de les vendes que realitza siguin fora de l’Estat espanyol.

La selecció ha estat realitzada per la comissió vallenca a partir de la memòria tècnica que han presentat els diferents concursants, que optaven tant pel Piromusical com l’Entrada i Sortida de Completes. La comissió ha analitzat cada proposta al detall. S’han tingut en compte el temps previst per al disparament de cada secció piromusical, l’ordre a seguir i la seqüència entre seccions. A més, la comissió ha repassat i analitzat el dossier sobre l’empresa amb la informació sobre el seu historial i trajectòria fins al moment.

 

_______________________________________________________________________

Els alumnes de català del Centre Cívic protagonistes del recital de Sant Jordi

 

El Centre Cívic de Valls s’ha encarregat d’organitzar un recital de Sant Jordi on els i les alumnes del curs de català per la gent gran tindran un paper ben especial. La cita tindrà lloc el dilluns 23 d’abril a la sala d’actes del Centre Cívic. A les 10 del matí els assistents podran gaudir de la lectura de diversos fragments de prosa o poesia. Els autors destacats seran Montserrat Abelló, Manuel Pedrolo, Maria Aurèlia Capmany o Jacint Verdaguer. A més de la lectura dels autors citats diversos alumnes llegiran poesies de creació pròpia.

L’activitat s’emmarca dins els diversos actes previstos en la programació de Sant Jordi a la ciutat de Valls.

 

_______________________________________________________________________

La Biblioteca Carles Cardó commemora l’Any Fabra amb la presentació del còmic l’Aventura de la Llengua

 

L’avantsala del Sant Jordi vallenc, a la biblioteca Carles Cardó, serà l’escenari per la presentació del còmic: Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, de Gemma Pauné i Oriol Garcia Quera. La presentació d’aquest dimecres 18 d’abril a les 19 hores, s’emmarca dins dels actes del Sant Jordi d’enguany i comptarà amb la presència de la professora vallenca Núria Ventura i els autors del còmic. La novel·la gràfica compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i es publicarà amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya juntament amb la Càtedra Pompeu Fabra.

El còmic es publica amb motiu de l’Any Fabra, una data que se celebren els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana. La novel·la gràfica ha estat il·lustrada per Oriol Garcia, qui ha volgut recrear amb fidelitat la Catalunya i l’Europa d’inicis del segle XX. Per altra banda, els textos de Gemma Pauné aporten amb una perspectiva didàctica i amena la biografia del lingüista.

Per molts, la figura de Fabra va ser decisiva per modernitzar i normalitzar la llengua catalana, fent-la apta per diversos estils i funcions. Fabra es va convertir en una de les personalitats més importants després de dur a terme les Normes ortogràfiques el 1913, la Gramàtica el 1918 i el Diccionari el 1932.

PUBLICITAT