Els accidents de trànsit en vies urbanes de Valls se situen en mínims històrics. Aquesta és la dada que s’ha pogut extreure després d’analitzar la memòria anual que ha facilitat la Policia Local. Per primera vegada en els últims quinze anys, el nombre d’accidents de trànsit ha baixat dels 100, concretament un 15% menys que el 2016. Enric Garcia, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ha volgut expressar la seva opinió sobre els resultats de l’any 2017.

PUBLICITAT

Des de la Policia Local s’ha volgut destacar que des de l’any 2010 es manté la tendència a la baixa en aquest aspecte, i els 91 accidents del 2017 representa una reducció de més de la meitat en quinze anys.

Malgrat tot, la Policia Local ha volgut comunicar que els resultats no son els mateixos als principals accessos de la ciutat. En aquest cas, l’any 2017 va comportar un alt nombre d’accidents, sobretot en carreteres com la del Pla de Santa Maria i d’Alcover. Per altre banda, l’Ajuntament va comunicar al Ministeri de Foment que s’havien de finalitzar les reformes pendents a l’A-27 entre Valls i Montblanc per resoldre l’actual problemàtica de seguretat.

Pel que fa a les denúncies de trànsit, la Policia Local en va instruir un total de 1.817. Carrers com el passeig de l’Estació, l’Avenir i l’Abat Llort concentren el 58,8% de les denúncies totals, la gran majoria per estacionaments de vehicles en espais prohibits. Un fet que va comportar que el nombre de vehicles retirats per la grua augmentés en un 10%.

Altres xifres que es poden extreure de la memòria de la Policia Local són el nombre de vehicles immobilitzats o abandonats els quals van creixer per establir-sea 69 i 57 respectivament. Per altra banda, el nombre d’activitat ciutadana va créixer, ja que les autoritats van rebre un total de 4.660 trucades ,el que representa un 5,4% més que l’any anterior i la xifra més alta dels últims anys.

 

PUBLICITAT