Els accidents de trànsit en vies urbanes de Valls se situen en mínims històrics. Aquesta és la dada que s’ha pogut extreure després d’analitzar la memòria anual que ha facilitat la Policia Local. Per primera vegada en els últims quinze anys, el nombre d’accidents de trànsit ha baixat dels 100, concretament un 15% menys que el 2016. Enric Garcia, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ha volgut expressar la seva opinió sobre els resultats de l’any 2017.

PUBLICITAT

Des del cos de policia s’ha volgut destacar que des de l’any 2010 es manté la tendència a la baixa en aquest aspecte, i els 91 accidents del 2017 representa una reducció de més de la meitat en quinze anys.

Malgrat tot, la Policia Local ha volgut comunicar que els resultats no son els mateixos als principals accessos de la ciutat. En aquest cas, l’any 2017 va comportar un alt nombre d’accidents, sobretot en carreteres com la del Pla de Santa Maria i d’Alcover. Per altre banda, l’Ajuntament va comunicar al Ministeri de Foment que s’havien de finalitzar les reformes pendents a l’A-27 entre Valls i Montblanc per resoldre l’actual problemàtica de seguretat.

Pel que fa a les denúncies de trànsit, la Policia Local en va instruir un total de 1.817. Carrers com el passeig de l’Estació, l’Avenir i l’Abat Llort concentren el 58,8% de les denúncies totals, la gran majoria per estacionaments de vehicles en espais prohibits. Un fet que va comportar que el nombre de vehicles retirats per la grua va augmentar en un 10%.

Altres xifres que es poden extreure de la memòria de la Policia Local són el nombre de vehicles immobilitzats o abandonats els quals van créixer per establir-se a 69 i 57 respectivament. Per altra banda, el nombre d’activitat ciutadana va créixer, ja que les autoritats van rebre un total de 4.660 trucades, el que representa un 5,4% més que l’any anterior i la xifra més alta dels últims anys.

______________________________________________

L’Ajuntament participa en la jornada “Polítiques d’igualtat de gènere en el marc de la Unió Europea”

El passat divendres 20 d’abril, l’Ajuntament de Valls va participar en la jornada “Polítiques d’igualtat de gènere en el marc de la Unió Europea”. L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Observatori de la Igualtat de la URV juntament amb l’oficina Europe Direct Tarragona. La coordinadora tècnica del SIAD de Valls, Reyes Fuella, hi va participar juntament amb els representants dels ajuntaments de Tarragona, Reus, Tortosa i Riudecols.

L’opció de participar en la taula rodona va arribar per part de la Universitat Rovira i Virgili, la qual considera que l’Ajuntament de Valls és un dels municipis referents en polítiques d’igualtat de tota la demarcació.

També s’ha de destacar la participació de l’eurodiputat Ernest Urtasun, membre de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, qui va parlar de l’impacte de les polítiques fiscals en la igualtat de Gènere. Urtasun va assegurar que les tasques que duu a terme la Comissió “desperten i topen amb els recels quan es tracta de donar una perspectiva d’igualtat a les polítiques econòmiques” de la Unió.

PUBLICITAT