El pròxim 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, tot i això el Pius Hospital de Valls organitzarà una activitat el dia abans, el divendres 4, per difondre entre el personal sanitari i la ciutadania la necessitat de rentar-se les mans per evitar el contagi de les malalties infeccioses. Amb aquest objectiu s’instal·larà una taula informativa a la recepció del centre hospitalari de nou del matí a l’una del migdia. Els qui visitin l’espai podran aprendre la tècnica per rentar-se les mans de manera correcta. Una de les principals atraccions de l’esdeveniment serà l’aparell de rajos ultraviolats que permetrà als usuaris comprovar si s’han rentat bé les mans.

PUBLICITAT

Susana Sabaté Claros, infermera de Salut Laboral i Seguretat Clínica del Pius Hospital, assenyala que hi ha diversos moments en què és molt necessari que ens rentem les mans. Abans de manipular aliments o menjar-ne, abans i després d’anar al lavabo, després de mocar-se, després de recollir coses del terra i després de tocar un animal.

Des de l’Hospital s’assegura que l’operació de rentar-se les mans hauria de durar com a mínim trenta segons, friccionant els palmells i el dors de les mans i tots els dits, inclòs el polze, que segons Sabaté és el gran oblidat, tot i que l’usem contínuament per agafar coses. Una altra opció és la utilització de les solucions alcohòliques, que es poden comprar a les farmàcies i també als supermercats, i que es poden portar a la bossa o la butxaca.

 

PUBLICITAT