En col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, l’Ajuntament de Valls inicia la campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals de companyia. La campanya anirà destinada als ciutadans i se’ls informarà per mitjà de dos informadors ambientals, situats als punts de la ciutat on habitualment es porten les mascotes a passejar. Els informadors facilitaran enquestes anònimes als responsables dels animals per tal de poder analitzar les seves respostes posteriorment.

PUBLICITAT

Juntament amb aquesta campanya, també s’ha impulsat el projecte “Sóc responsable”, el qual busca conscienciar als propietaris de les mascotes sobre les seves obligacions. També se’ls informa dels punts on poden identificar i esterilitzar les seves mascotes a preus reduïts. La resta de ciutadans també poder fer ús d’aquesta iniciativa per informar-se sobre l’existència de l’associació vallenca de protecció de gats Vallsgat o de la Societat protectora d’animals de companyia (SPAC), on es poden adoptar gats i gossos.

Tot i les campanyes impulsades recentment pel consistori, l’Ajuntament de Valls assegura que els propietaris han de seguir una sèrie de mesures com identificar el gos, el gat o la fura amb un microxip juntament amb una placa identificativa penjada del coll. L’Ajuntament tancarà aquesta campanya informativa amb la “Jornada Bestial”, amb data encara per concretar. En aquesta jornada es publicaran els resultats de les enquestes i se seguirà fomentant aquesta doble responsabilitat dels propietaris, també coneguda com a tinença responsable.

PUBLICITAT