Amb motiu del Centenari de la Biblioteca Popular s’han editat un total de 2.000 exemplars de maquetes de l’edifici, dels quals prop de 1.400 s’han distribuït entre tots els centres escolars i instituts locals, destinats a Cicle Superior de Primària i a 1r i 2n d’ESO. Tot i això, la resta d’exemplars es podran aconseguir gratuïtament i per al públic general a la mateixa Biblioteca Popular, al Museu de Valls, a l’Institut d’Estudis Vallencs i a la Biblioteca Carles Cardó.

PUBLICITAT

A més, la regidoria d’Ensenyament s’ha encarregat de programar visites comentades destinades als centres escolars a l’exposició commemorativa “La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls”, la qual repassa amb materials i documents els moments més destacats d’aquests cent anys de vida. Així explicava Marc Ayala, regidor de Cultura, la importància del projecte i l’edició del retallable.

Les visites comptaran amb l’explicació de la historiadora Pilar Vives i la professora Núria Ventura, les quals van començar amb dues sessions monogràfiques per docents i professorats el passat mes d’abril i han seguit aquests dies amb diverses escoles i instituts. Martí Barberà, regidor d’Ensenyament, ha volgut explicar la importància de les visites des del punt de vista de l’aprenentatge. Les sessions s’allargaran fins a finals del mes de maig i en concret comptaran amb la visita de l’Escola Enxaneta, La Candela, Cor de Maria, Eladi Homs, Claret, Eugeni d’Ors, Baltasar Segú i Lledó, així com l’Institut Jaume Huguet, amb un total de 42 sessions. Recordem que aquestes visites estan adreçades als alumnes de Cicle Superior de Primària i ESO.

________________________________________________________

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza un doble recital

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha organitzat pel dissabte 12 i diumenge 13, un doble recital que ha estat preparant amb antelació. El dissabte a 2/4 de 8 del vespre, l’Escola donarà l’oportunitat d’actuar als cinc combos que preparen des de fa temps, un recital al Parc Barrau. Cada agrupació exhibirà mostres de piano, guitarra, baix, bateria i d’altres instruments acústics que s’adaptaran a l’estil de cada grup. A més, el combo de l’escola de música Xamfrà, farà una aparició en el rol de convidat especial.

El diumenge 13 de maig serà la data escollida pel recital del Cor Pom de Dalt i el Cor Modern juntament amb el Cor Xamfrà, de Barcelona. L’esdeveniment es durà a terme a les 12 del migdia al Centre Cultural Municipal i s’emmarca en el cap de setmana d’intercanvi que realitza el cor de Barcelona a Valls.

Els alumnes de Barcelona estaran allotjats a casa de les famílies vallenques, en la tornada de l’intercanvi que es va iniciar ara fa un any en motiu del 50è aniversari del SCIC, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

________________________________________________________

ESPORTS

Victòria agònica a la pròrroga del CB Valls Lear. El club vallenc ha aconseguit el triomf contra el Bàsquet Manyanet Reus. Ens n’explica tots els detalls Jaume Pros.

PUBLICITAT