Amb motiu del Centenari de la Biblioteca Popular s’han editat un total de 2.000 exemplars de maquetes de l’edifici, dels quals prop de 1.400 s’han distribuït entre tots els centres escolars i instituts locals, destinats a Cicle Superior de Primària i a 1r i 2n d’ESO. Tot i això, la resta d’exemplars es podran aconseguir gratuïtament i per al públic general a la mateixa Biblioteca Popular, al Museu de Valls, a l’Institut d’Estudis Vallencs i a la Biblioteca Carles Cardó.

PUBLICITAT

A més, la regidoria d’Ensenyament s’ha encarregat de programar visites comentades destinades als centres escolars a l’exposició commemorativa “La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls”, la qual repassa amb materials i documents els moments més destacats d’aquests cent anys de vida. Així explicava Marc Ayala, regidor de Cultura, la importància del projecte i l’edició del retallable.

Les visites comptaran amb l’explicació de la historiadora Pilar Vives i la professora Núria Ventura, les quals van començar amb dues sessions monogràfiques per docents i professorats el passat mes d’abril i han seguit aquests dies amb diverses escoles i instituts. Martí Barberà, regidor d’Ensenyament, ha volgut explicar la importància de les visites des del punt de vista de l’aprenentatge. Les sessions s’allargaran fins a finals del mes de maig i en concret comptaran amb la visita de l’Escola Enxaneta, La Candela, Cor de Maria, Eladi Homs, Claret, Eugeni d’Ors, Baltasar Segú i Lledó, així com l’Institut Jaume Huguet, amb un total de 42 sessions. Recordem que aquestes visites estan adreçades als alumnes de Cicle Superior de Primària i ESO.

PUBLICITAT