El pròxim dilluns, 14 de maig, els 39 encausats per la vaga del 8-N començaran a declarar al Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona. A més, les declaracions es prolongaran durant els dies 18,21,25 i 28 de maig.

PUBLICITAT

Amb motiu d’aquesta decisió contra els encausats acusats d’un delicte contra la seguretat del trànsit, prop de 120 persones s’han concentrat a les escales del Palau de Congressos de Tarragona per mostrar la seva solidaritat. Molts dels assistents lluïen una làmina amb el nom de la seva població, d’entre les quals es podien llegir Valls, Creixell, Tarragona, la Selva del Camp, Montblanc o Cambrils d’entre d’altres.

Ester Huguet, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Valls, ha assegurat que l’acte d’ahir va representar una mostra més d’unió i solidaritat del poble en contra d’una situació de repressió.

Per altra banda, l’advocat Carles Perdiguero ha recordat que la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar que la vaga general del 8-N va ser legal i que no hi ha proves que la finalitat de la vaga fos exclusivament amb fins polítics. També ha assegurat que la investigació està en fase d’instrucció, confirmant que la Fiscalia encara podria demanar noves diligències. Perdiguero també ha volgut recalcar que en casos semblants produïts en altres ciutats, s’han acabat arxivant.

PUBLICITAT