Aquesta setmana, segons ha fet oficial l’Ajuntament de Valls, la Junta de Govern ha arribat a nous acords. Estem parlant de cinc acords que reafirmaran el compromís del consistori amb la resta d’entitats que conformen el teixit vallenc.

PUBLICITAT

Un dels acords als quals ha arribat la Junta de Govern és l’aprovació per obrir la convocatòria anual per a l’atorgament de subvencions a les entitats veïnals de Valls. Les ajudes aniran destinades a activitats organitzades per les entitats durant l’any 2017. El consistori vallenc destina anualment 27.000 euros en subvencions d’aquest tipus. A més, la Junta va aprovar també el conveni anual amb la Federació d’Associacions de Veïns de Valls i Pedanies que engloba al conjunt d’entitats veïnals. En aquest cas, el conveni estableix una ajuda de 3.000 euros a la Federació.

Un altre acord a destacar és la sol·licitud de subvenció al Pla D’Acció Municipal de la Diputació pel projecte de Ca Xapes. El projecte buscarà la rehabilitació de l’edifici com a seu de la Llar del Jubilat de Valls. Així parlava el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Jordi Cartanyà, sobre l’estat del projecte.

Seguint amb l’àmbit de la restauració, la Junta de Govern va arribar a un acord sobre la reparació de la coberta de l’escenari de la plaça dels Pins de la Xamora. En aquest cas serà l’empresa Construccions Martí la que rebrà un total de 6.354 euros IVA inclòs per efectuar les obres citades. Les actuacions no s’aturen aquí, el consistori tirarà endavant un seguit d’obres al cementiri de Valls. En aquest cas han estat diverses empreses les que han rebut els encàrrecs de l’Ajuntament de Valls. Domingo González Benítez rebrà 11.603 euros IVA inclòs per dur a terme reparacions a diverses zones del cementiri. Excavacions Carbonell rebrà 11.138 euros per restaurar la façana principal del cementiri i algunes capelles afectades pel temporal. Per últim, es contracta a l’empresa Torrents Cervelló Construccions per 22.669 euros IVA inclòs per la reparació de les capelles situades a la façana est del cementiri.

Per últim, la Junta de Govern ha aprovat un conveni entre l’Ajuntament de Valls i la Fundació Anelles de la Flama. L’acord oferirà una subvenció de 42.700 euros a l’entitat, que destinarà l’import al funcionament ordinari i l’organització de les diferents activitats programades.

_______________________________________________

Josep Maria Pou buscarà Moby Dick al Centre Cultural

Una de les novel·les més il·lustres de tots els temps arriba al Teatre Cultural de Valls. Moby Dick ho farà mitjançant l’adaptació teatral dirigida per Andrés Lima, que arribarà a la ciutat aquest dissabte 19 de maig a les 9 del vespre. Un dels al·licients de la representació és el seu protagonista, el veterà actor Josep Maria Pou que es posarà a la pell del vell mariner Ahab, el qual està obsessionat amb una misteriosa balena blanca.

L’obra Moby Dick és el colofó de la temporada d’espectacles d’hivern-primavera 2018 que ha tingut lloc a la ciutat. L’adaptació de l’obra ha estat realitzada per Juan Cavestany, el qual ha aconseguit resumir l’obra en 23 pàgines per portar a escena gairebé 90 minuts de funció. Una durada que permetrà als espectadors gaudir de la presència i el saber fer de Joan Maria Pou, el qual aquest any celebra 50 anys del seu debut en el teatre professional. Una dada més que destacable per la direcció de l’espectacle, els quals s’han permès la llicència de canviar el text original. Quan el capità diu que va començar a caçar balenes fa 40 anys, ell diu que en fa 50.

Les localitats per a Moby Dick es poden adquirir les 24 hores al web Ticketea, al telèfon 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal els dimecres a la tarda i els divendres al matí, així com al Centre Cultural també una hora abans de la representació, programada a les 9 del vespre.

PUBLICITAT