Noves millores en el panorama esportiu i sanitari de la ciutat. El Pius Hospital i el Patronat d’Esports han fet oficial avui, 23 de maig, un acord per obrir un centre de medicina al Centre Esportiu Municipal El Fornàs. Així ho han comunicat els presidents del Pius i del PME, Martí Barberà i Eduard Gonzàlez, acompanyats per responsables dels dos organismes.

PUBLICITAT

Pel que fa a la logística de l’operació, s’ha comunicat que la Unitat de Medicina de l’Esport (UME) del Pius serà la responsable del desplegament i l’obertura d’un servei que començarà a operar a partir del mes de juny. Es tracta d’un servei que des de fa vint anys ja presta la UME al Pius, i que s’hi afegirà ara aquest nou centre de medicina de l’esport amb consulta al CEM El Fornàs, descentralitzant i aproximant-lo a la població precisament on hi ha un major nombre de practicants d’esports a Valls. Des de Ràdio Ciutat de Valls hem parlat amb el Dr. Enric Castanera, especialista en Medicina de l’Esport, perquè ens expliqui com és d’important la implantació d’aquest nou centre per tots aquells que comencin una pràctica esportiva.

Entre els objectius del servei podem trobar reconeixements mèdicoesportius, revisions del tot claus de cara a prevenir l’aparició de malalties i poder fer esport i activitat física d’una manera segura. A més, en cas de lesió el pacient també podrà rebre atenció mèdica i tractar-se sempre que aquesta no requereixi una intervenció quirúrgica.

La nova consulta al CEM El Fornàs tindrà acreditació pròpia, lligada a la UME del PIUS, amb la interacció que es pot esperar d’aquesta relació. Les valoracions mèdicoesportives que es duguin a terme a la nova unitat seran atribuïbles al nivell 1 d’acreditació de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i a les consultes, tant de lesions com mèdiques, que la seva complexitat permeti. Enric Castanera ens defineix quins son els nivells d’acreditació actualment i quins tipus d’assessorament poden oferir.

Aquest servei estarà destinat els abonats del PME i esportistes d’entitats o clubs de la ciutat. Els usuaris podran demanar cita al mateix personal del CEM El Fornàs (tel. 977 61 44 03) o també al Pius Hospital, en aquest cas al departament de Mútues del centre sanitari (tel 977 60 92 32 de 9h a 13h).

 

PUBLICITAT