Un dels punts més destacats del Ple d’ahir, dia 28 de maig, va ser la moció per millorar el Polígon Industrial de Valls presentada pel PSC. La proposta presentada per Rosa Mª Ibarra, Regidora i Portaveu del PSC, no va aconseguir els vots necessaris per prosperar, tot i això va generar un debat que va plantejar diversos aspectes per millorar. Així explicava Rosa Mª Ibarra, la necessitat de tirar endavant la millora tot recordant una moció proposada l’any 2015.

PUBLICITAT

Després de repassar el seguit de millores que s’havien de tenir en compte, la CUP va voler donar suport a la moció plantejada pel PSC. Paloma Vicente, regidora de la CUP, assegurava que és necessari la creació d’un ens que reagrupi i analitzi les necessitats del sector industrial emplaçat al Polígon.

Una vegada plantejada la moció, Dolor Farré, Regidora de Via Pública, va voler indicar la falta de fonaments de la proposta de millora i va procedir a destacar els motius pels quals el Polígon segueix sent una de les zones més pròsperes de la ciutat.

En el torn de rèplica, Rosa Mª Ibarra va voler destacar la quantitat de pressupost sobrer en els pressupostos dedicats a la zona del Polígon Industrial de Valls els anys 2016 i 2017. Seguidament, Dolors Farré va voler aclarir el dubte que posava sobre la taula el PSC.

En el moment de l’explicació de vot, tant Compromís per Valls com el Partit Popular, van voler donar la seva opinió. Ramon Font, Regidor i Portaveu de Compromís per Valls, explicava així la necessitat de mocions com la de l’oposició per fomentar les millores a la ciutat. Per la seva banda, Francesc Caballero, també va voler expressar la necessitat de cuidar una de les zones que atrau més inversors.

Han estat 8 vots a favor i 13 en contra.

___________________________________________

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls acull la presentació de “L’informe de Conjuntura”

Ja es coneixen les dades corresponents a l’economia del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un informe que reflecteix la situació econòmica del primer trimestre de 2018 i on s’analitzen factors com l’ocupació, les afiliacions a la seguretat social, la contractació laboral, l’atur, l’índex de preus al consum, el capital de les societats constituïdes, el finançament bancari, etc.

L’informe ha estat realitzat per la Càtedra Innovació Empresa de la URV, i les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls i elaborat pel Grup de Recerca d’Indústria i Territori (GRIT) de la URV, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Mercedes Teruel, professora agregada del departament d’Economia de la URV i Directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial, definia així una de les novetats de “L’informe de Conjuntura”.

Alguns dels indicadors positius destacats a l’informe són: la baixada de la taxa de l’atur, la qual se situa en un 15,5%,malgrat que segueix avançant per sota de la mitjana de Catalunya, i tot i que la majoria de contractes són temporals (segons l’informe, més del 90%), s’ha experimentat un notable increment de la contractació de tipus indefinit. Unes millores que es contraposen amb alguns dels punts negatius, un dels quals és el comerç exterior en el primer trimestre del 2018, el qual ha baixat després d’un 2017 amb xifres molt satisfactòries.

PUBLICITAT