Ja es coneixen les dades corresponents a l’economia del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un informe que reflecteix la situació econòmica del primer trimestre de 2018 i on s’analitzen factors com l’ocupació, les afiliacions a la seguretat social, la contractació laboral, l’atur, l’índex de preus al consum, el capital de les societats constituïdes, el finançament bancari, etc.

PUBLICITAT

L’informe ha estat realitzat per la Càtedra Innovació Empresa de la URV, i les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls i elaborat pel Grup de Recerca d’Indústria i Territori (GRIT) de la URV, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Mercedes Teruel, professora agregada del departament d’Economia de la URV i Directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial, definia així una de les novetats de “L’informe de Conjuntura”.

Alguns dels indicadors positius destacats a l’informe són: la baixada de la taxa de l’atur, la qual se situa en un 15,5%, tot i que segueix avançant per sota de la mitjana de Catalunya, i tot i que la majoria de contractes són temporals (segons l’informe, més del 90%), s’ha experimentat un cert increment de la contractació indefinida. Unes millores que es contraposen amb alguns dels punts negatius, un dels quals és el comerç exterior en el primer trimestre del 2018, el qual ha baixat després d’un 2017 amb xifres satisfactòries.

 

PUBLICITAT