El Sant Joan vallenc 2018 representarà un any més, una festa gratuïta, popular i basada en un model participatiu. Fins a 65 entitats i agents culturals organitzadors, 7 comissions de treball i 20 grups de patrimoni immaterial, han unit forces per organitzar la festa major que se celebrarà entre el 15 i el 25 de juny.

PUBLICITAT

Aprofitant l’avinentesa, diversos membres de l’equip de govern s’han reunit per fer oficials algunes de les novetats d’aquest any. Entre els presents s’hi trobava Lloll Bertràn, actriu i cantant, que ha volgut explicar alguns detalls de l’obra que representarà a Valls el 21 de juny.

L’alcalde de la ciutat, Albert Batet, ha volgut assegurar que tot i el caràcter festiu de la celebració, la conjuntura política actual demanda un cert matís reivindicatiu. Pel que fa al Sant Joan Vallenc, la sortida de l’àliga al balcó de la Casa de la Ciutat serà el tret de sortida del pinyol patrimonial, la cloenda la brodarà la guardonada Pirotècnia Ricardo Caballer, del País Valencià, amb un castell de focs piromusical i un disseny avalat a escala internacional.

Analitzant el programa d’actes de la Festa Major, la música més actual hi tindrà un paper essencial amb la gira de comiat de La Raíz, els nous cds dels Buhos i Els Catarres o els valencians Zoo. A més, diverses actuacions per tots els públics, com el concert del grup Macedònia, ompliran els espais senyalats de Valls.

Un detall que ha volgut tenir en compte l’ajuntament és el de mantenir els carrers en bon estat durant tot el Sant Joan vallenc. Amb aquest motiu, el consistori i les comissions vallenques tornen a incidir en la campanya de civisme. Es farà especial incidència en el missatge contra les agressions sexistes, vessant que comptarà amb un punt d’informació a peu de carrer durant els concerts a l’aparcament del Barri Antic. Els professionals destinats oferiran assessorament davant les preguntes que plantegin les persones que s’acostin i lliuraran material informatiu sobre com identificar i respondre davant les possibles agressions sexistes.

Tot un seguit de mesures que l’ajuntament i les entitats organitzadores s’han encarregat d’incorporar perquè tots els vallencs puguin gaudir d’un Sant Joan de la millor manera.

 

PUBLICITAT