L’alcalde de Valls i actual diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batet, ha estat nombrat nou portaveu de JxCat en substitució d’Elsa Artadi. Aquest nomenament ha estat provocat per l’últim moviment del President Quim Torra, qui ha volgut que Artadi esdevingui consellera.

PUBLICITAT

Albert Batet era fins ara, un dels portaveus adjunts del partit i ara passa a ser el portaveu, elevant-se com a principal responsable del grup, ja que el president, Jordi Sànchez, roman a presó provisional.

Aquestes eren les paraules de l’alcalde després que es fes oficial el seu nomenament com a portaveu. A la roda de premsa organitzada, Albert Batet va voler garantitzar que el seu càrrec pot comportar l’arribada d’elements molt positius per la ciutat de Valls.

Albert Batet ha assegurat que, tot i la seva nova tasca, seguirà al capdavant del projecte actual a la ciutat de Valls.

__________________________________________________________

Valls acull la presentació dels dos primers volums de l’Enciclopèdia Castellera

El món casteller ja compta amb els dos primers volums de l’Enciclopèdia Castellera. L’encarregada de fer realitat aquest projecte ha estat Cossetània Edicions, qui ha editat els dos primers volums de l’obra dirigida per Xavier Brotons. L’Enciclopèdia Castellera és una recopilació i actualització del món casteller, amb l’objectiu de col·lectar tota la informació sobre els castells i que pretén esdevenir una obra de referència en l’àmbit casteller. Així definia Xavier Brotons, la sensació de presentar l’Enciclopèdia Castellera en un escenari com Valls.

L’obra, ha agafat forma gràcies a estudis anteriors com el de Pere Català i Roca, ‘El Món Casteller’, el qual va agrupar per primera vegada la gran multitud de conceptes que formen el panorama casteller. Així descrivia Xavier Brotons, la gran tasca de Pere Català i Roca.

Els primers volums editats estan dedicats a fer un repàs històric (volum 1: Dels antecedents al 1939 / volum 2: Del 1939 al 2016). L’obra constarà de sis volums i el proper mes d’octubre està previst publicar-ne el tercer, anomenat: “Tècnia i Ciència”. Un dels objectius de l’Enciclopèdia és, per una banda, difondre i preservar un dels elements que configuren la identitat de Catalunya, i per l’altra, involucrar en aquest projecte totes les entitats del món casteller: colles castelleres, administracions públiques, cronistes castellers o coordinadora de colles entre d’altres.

__________________________________________________________

El Sant Joan vallenc, una festa per tots els gustos

El Sant Joan vallenc 2018 representarà un any més, una festa gratuïta, popular i basada en un model participatiu. Fins a 65 entitats i agents culturals organitzadors, 7 comissions de treball i 20 grups de patrimoni immaterial, han unit forces per organitzar la festa major que se celebrarà entre el 15 i el 25 de juny.

Aprofitant l’avinentesa, diversos membres de l’equip de govern s’han reunit per fer oficials algunes de les novetats d’aquest any. Entre els presents s’hi trobava Lloll Bertràn, actriu i cantant, que ha volgut explicar alguns detalls de l’obra que representarà a Valls el 21 de juny.

L’alcalde de la ciutat, Albert Batet, ha volgut assegurar que tot i el caràcter festiu de la celebració, la conjuntura política actual demanda un cert matís reivindicatiu. Pel que fa al Sant Joan Vallenc, la sortida de l’àliga al balcó de la Casa de la Ciutat serà el tret de sortida del pinyol patrimonial, la cloenda la brodarà la guardonada Pirotècnia Ricardo Caballer, del País Valencià, amb un castell de focs piromusical i un disseny avalat a escala internacional.

Analitzant el programa d’actes de la Festa Major, la música més actual hi tindrà un paper essencial amb la gira de comiat de La Raíz, els nous cds dels Buhos i Els Catarres o els valencians Zoo. A més, diverses actuacions per tots els públics, com el concert del grup Macedònia, ompliran els espais senyalats de Valls.

Un detall que ha volgut tenir en compte l’ajuntament és el de mantenir els carrers en bon estat durant tot el Sant Joan vallenc. Amb aquest motiu, el consistori i les comissions vallenques tornen a incidir en la campanya de civisme. Es farà especial incidència en el missatge contra les agressions sexistes, vessant que comptarà amb un punt d’informació a peu de carrer durant els concerts a l’aparcament del Barri Antic. Els professionals destinats oferiran assessorament davant les preguntes que plantegin les persones que s’acostin i lliuraran material informatiu sobre com identificar i respondre davant les possibles agressions sexistes.

Tot un seguit de mesures que l’ajuntament i les entitats organitzadores s’han encarregat d’incorporar perquè tots els vallencs puguin gaudir d’un Sant Joan de la millor manera.

PUBLICITAT