El món casteller ja compta amb els dos primers volums de ‘l’Enciclopèdia Castellera’. L’encarregada de fer realitat aquest projecte ha estat Cossetània Edicions, qui ha editat els dos primers volums de l’obra dirigida per Xavier Brotons. ‘L’Enciclopèdia Castellera’ és una recopilació i actualització del món casteller, amb l’objectiu de col·lectar tota la informació sobre els castells tot pretenent esdevenir una obra de referència en l’àmbit casteller. Així definia Xavier Brotons, la sensació de presentar ‘l’Enciclopèdia Castellera’ en un escenari com Valls.

PUBLICITAT

L’obra, ha agafat forma gràcies a estudis anteriors com el de Pere Català i Roca, ‘El Món Casteller’, el qual va agrupar per primera vegada la gran multitud de conceptes que formen el panorama casteller. Així descrivia Xavier Brotons, la gran tasca de Pere Català i Roca.

Els primers volums editats estan dedicats a fer un repàs històric (volum 1: Dels antecedents el 1939 / volum 2: Del 1939 al 2016). L’obra constarà de sis volums i el pròxim mes d’octubre està previst publicar-ne el tercer, anomenat: “Tècnica i Ciència”. Un dels objectius de l’Enciclopèdia és, per una banda, difondre i preservar un dels elements que configuren la identitat de Catalunya, i per l’altra, involucrar en aquest projecte totes les entitats del món casteller: colles castelleres, administracions públiques, cronistes castellers o coordinadora de colles entre d’altres.

 

 

PUBLICITAT