Les catifes florals han tornat a ser, un any més, protagonistes del dia de Corpus. Un gran nombre de creacions naturals van inundar els carrers de la ciutat de Valls per commemorar una festivitat que se celebra des de l’any 1319. Els colors i aromes de les catifes de flors als carrers, els tocs manuals de campanes, els domassos engalanant finestres i balcons o la processó a la tarda han format part d’un dels caps de setmana més esperats.

PUBLICITAT

La confecció de les catifes s’emmarcava en la 10a edició del concurs de catifes de Corpus que va convidar a entitats, associacions i grups veïnals a participar-hi amb creacions que incorporessin flors i elements naturals. Carme Sendra, presidenta de Comerç de Valls, ha definit així el transcurs d’una jornada tan assenyalada al calendari de la ciutat.

Tot i l’excel·lent transcurs de la jornada, la pluja va fer acte de presència a la ciutat vallenca i a altres punts de Catalunya. Tot i això, no va impedir que els participants seguissin confeccionant les seves catifes. Carme Sendra, ens explica que hagués passat si la pluja hagués irromput amb més força durant la jornada.

La participació en el Concurs de catifes de Corpus ha estat més que positiva, molts participants han posat les coses difícils a un jurat que patia per les condicions meteorològiques. Ara, l’entitat organitzadora ja posa la mirada en un dels esdeveniments més esperats, el 700è aniversari, el qual tindrà lloc d’aquí a dos anys.

L’entrega de premis del concurs de catifes tindrà lloc el pròxim dimecres a un quart de vuit del vespre a les oficines de Comerç de Valls, a la plaça dels Alls número 7.

 

PUBLICITAT