L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, ha fet oficials les dades més destacades de la seva activitat l’any 2017.  Vallsgenera és un organisme autònom de l’Ajuntament de Valls que impulsa polítiques per al desenvolupament econòmic i social de Valls i l’Alt Camp, en col·laboració amb la iniciativa privada, cívica i social. Així doncs, amb aquests objectius, l’entitat ha pogut assegurar que les 491 persones que van rebre assessorament o bé formació ocupacional i laboral a l’Institut Municipal, van acabar trobant feina durant l’any 2017.

PUBLICITAT

A aquestes xifres cal sumar-hi les 83 persones en situació d’atur que l’Ajuntament ha contractat directament a través de diversos plans d’ocupació i les 60 persones que també ja treballen en noves activitats creades per emprenedors. Així doncs, un total de 634 persones que es van reintroduir al mercat laboral gràcies a l’assessorament de Vallsgenera. A més, el 69% dels participants en programes formatius i laborals han pogut realitzar pràctiques en empreses. Unes xifres que indiquen que a través d’aquestes accions, 299 persones adquireixen formació i també aprenentatges i pràctiques d’un ofici a més d’hàbits laborals que, en conjunt, multipliquen les seves opcions de trobar feina.

Joan Carles Solé, regidor d’Empresa i Ocupació, ha volgut destacar la importància de la tasca de Vallsgenera en l’augment d’ocupació de la ciutat.

Per altra banda, Agatha Prats, gerent de Vallsgenera, ha explicat que l’entitat s’encarrega d’adaptar-se al mercat laboral oferint formacions cada vegada més actualitzades.

Les dades del Servei d’Emprenedoria també són positives, ja que s’han atès a 257 persones i s’han creat, durant el 2017, 51 noves activitats, el que es tradueix en 60 nous llocs de treball. La memòria també recull les dades de tancament pressupostari de l’any 2017, amb 2,3 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment del 25,7% respecte a l’any 2016. La major part de finançament prové de diferents departaments de la Generalitat, amb prop del 60%, mentre que l’Ajuntament hi participa directament amb gairebé el 35%.

_________________________________________________

ESPORTS: El CB Valls fa oficials els relleus a les banquetes dels segons equips

El CB Valls ha fet oficials els nous canvis en el seu organigrama esportiu. Els relleus estaran destinats al CB Valls masculí, que la propera temporada jugarà a Primera Categoria Catalana i el CB Valls femení, que ho farà a Tercera.

Pel que fa al nois, l’entrenador per a la pròxima temporada serà Marc Guasch. Per altra banda les noies les entrenarà Pere Alcaina. Ambdós entrenadors de la casa i amb una llarga experiència tant en equips base com en equips sèniors.

Guasch va ser segon entrenador del sènior femení del CB Valls el 1995 i el 1998 . La temporada 2001-2002 va ser segon entrenador del CB Valls masculí que va disputar la lliga LEB-2. Marc Guasch ha combinat la seva faceta d’entrenador amb la direcció, entre el 2009 i el 2017, de l’Escola de Bàsquet del CB Valls. Actualment i des del 2010 també és director del Campus de Bàsquet d’Alcover i, des del mateix any, director del Torneig de Bàsquet Mare Nostrum Cup Basket.

Pel que fa a Pere Alcaina, va començar a entrenar l’any 1990, precisament a equips del CB Valls. D’aquí va passar a l’AE Claret i després a l’AAEET. Alcaina va tornar al CB Valls fa cinc anys per fer-se càrrec de diversos equips base. També va adaptar-se al rol segon entrenador del primer equip femení del club, una etapa en la qual ha aconseguit recentment el Campionat Provincial Júnior Femení amb el CB Valls.

PUBLICITAT