L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, ha fet oficials les dades més destacades de la seva activitat l’any 2017.  Vallsgenera és un organisme autònom de l’Ajuntament de Valls que impulsa polítiques per al desenvolupament econòmic i social de Valls i l’Alt Camp, en col·laboració amb la iniciativa privada, cívica i social. Així doncs, amb aquests objectius, l’entitat ha pogut assegurar que les 491 persones que van rebre assessorament o bé formació ocupacional i laboral a l’Institut Municipal, van acabar trobant feina durant l’any 2017.

PUBLICITAT

A aquestes xifres cal sumar-hi les 83 persones en situació d’atur que l’Ajuntament ha contractat directament a través de diversos plans d’ocupació i les 60 persones que també ja treballen en noves activitats creades per emprenedors. Així doncs, un total de 634 persones que es van reintroduir al mercat laboral gràcies a l’assessorament de Vallsgenera. A més, el 69% dels participants en programes formatius i laborals han pogut realitzar pràctiques en empreses. Unes xifres que indiquen que a través d’aquestes accions, 299 persones adquireixen formació i també aprenentatges i pràctiques d’un ofici a més d’hàbits laborals que, en conjunt, multipliquen les seves opcions de trobar feina.

Joan Carles Solé, regidor d’Empresa i Ocupació, ha volgut destacar la importància de la tasca de Vallsgenera en l’augment d’ocupació de la ciutat.

Per altra banda, Agatha Prats, gerent de Vallsgenera, ha explicat que l’entitat s’encarrega d’adaptar-se al mercat laboral oferint formacions cada vegada més actualitzades.

Les dades del Servei d’Emprenedoria també són positives, ja que s’han atès a 257 persones i s’han creat, durant el 2017, 51 noves activitats, el que es tradueix en 60 nous llocs de treball. La memòria també recull les dades de tancament pressupostari de l’any 2017, amb 2,3 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment del 25,7% respecte a l’any 2016. La major part de finançament prové de diferents departaments de la Generalitat, amb prop del 60%, mentre que l’Ajuntament hi participa directament amb gairebé el 35%.

PUBLICITAT