Les agressions sexuals no tenen cabuda en la societat actual. Així ho ha deixat clar l’Ajuntament de Valls, qui a més de programar la campanya “La festa en pau!” des del Sant Joan vallenc de l’any 2017, també s’ha encarregat d’ampliar-la a tots els esdeveniments nocturs d’oci de la ciutat.

PUBLICITAT

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat i les diferents associacions de veïns de Valls han acordat que durant les festes majors als barris de la ciutat es reparteixi material divulgatiu de la campanya “La festa en pau!”. Amb aquesta iniciativa es busca informar dels detalls del protocol municipal i, a la vegada, establir com actuar i a on s’han de dirigir els afectats en cas de patir una agressió.

El protocol amb el lema “La Festa en pau” busca ser una eina de sensibilització a la ciutadania vallenca sobre les agressions sexistes i les conductes discriminatòries. Juntament amb aquests objectius, el protocol ofereix una resposta a aquestes situacions en el marc de les festes i de l’oci, on es detecten, normalment, més conductes d’aquest tipus. La campanya amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI i vol abolir les conductes sexistes que contribueixen a la discriminació i la desigualtat.

La primera prova del protocol va dur-se a terme en el marc de la Festa Major de Sant Joan 2017 i s’ha anat implementant de manera progressiva en els diferents esdeveniments festius de la ciutat. Ara però, es farà un pas més ampliant-ho a les nombroses festes majors de barri que se celebren a Valls durant els mesos d’estiu.

PUBLICITAT