L’Ajuntament de Valls i la Revista Castells, organitzen un any més un dels esdeveniments més esperats del planeta casteller. La Fira Castells obre el termini d’inscripcions per ocupar un estand en la vuitena edició, que, com ja és habitual, se celebrarà coincidint amb la Fira de Santa Úrsula. La Fira comptarà amb un intens programa d’activitats paral·leles, durant el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre. Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls, ens explica que  enguany la Fira posarà l’accent en el vessant de la creativitat dels diferents estands que ocuparan la plaça del Pati.

PUBLICITAT

Celebrada al quilòmetre zero casteller, la Fira s’emmarca dins el Fòrum Casteller, que durant tota la setmana convocarà activitats transversals entorn la diada de Santa Úrsula. Un exemple podrà ser el Simposi Casteller o les activitats lúdiques per a les escoles, a més de la Fira. Així destaca Betràn, la importància de les activitats que s’emmarquen dins el Fòrum Casteller. Es tracta d’una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i integrat per una àmplia xarxa d’antenes, de la qual Valls és l’Antena Castellera com a seu del Museu Casteller de Catalunya.

La Fira Castells disposarà d’una vintena d’estands, destinats a les presentacions, exposició i venda de productes vinculats als castells. A l’esdeveniment hi participaran tant empreses com artesans, entitats i institucions, que, a més, programaran activitats relacionades amb els productes i materials que hi presenten.

La prereserva d’espais es va iniciar el dilluns 11 de juny i finalitzarà el 27 del mateix mes, mentre que la reserva definitiva, entre els sol·licitants previs, es durà a terme el mes de juliol. La preserva cal efectuar-la enviant un correu electrònic a l’adreça: gestio@hydramedia.info.

PUBLICITAT