L’Ajuntament de Valls i la Revista Castells, organitzen un any més un dels esdeveniments més esperats del planeta casteller. La Fira Castells obre el termini d’inscripcions per ocupar un estand en la vuitena edició, que, com ja és habitual, se celebrarà coincidint amb la Fira de Santa Úrsula. La Fira comptarà amb un intens programa d’activitats paral·leles, durant el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre. Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls, ens explica que  enguany la Fira posarà l’accent en el vessant de la creativitat dels diferents estands que ocuparan la plaça del Pati.

PUBLICITAT

Celebrada al quilòmetre zero casteller, la Fira s’emmarca dins el Fòrum Casteller, que durant tota la setmana convocarà activitats transversals entorn la diada de Santa Úrsula. Un exemple podrà ser el Simposi Casteller o les activitats lúdiques per a les escoles, a més de la Fira. Així destaca Betràn, la importància de les activitats que s’emmarquen dins el Fòrum Casteller. Es tracta d’una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i integrat per una àmplia xarxa d’antenes, de la qual Valls és l’Antena Castellera com a seu del Museu Casteller de Catalunya.

La Fira Castells disposarà d’una vintena d’estands, destinats a les presentacions, exposició i venda de productes vinculats als castells. A l’esdeveniment hi participaran tant empreses com artesans, entitats i institucions, que, a més, programaran activitats relacionades amb els productes i materials que hi presenten.

La prereserva d’espais es va iniciar el dilluns 11 de juny i finalitzarà el 27 del mateix mes, mentre que la reserva definitiva, entre els sol·licitants previs, es durà a terme el mes de juliol. La preserva cal efectuar-la enviant un correu electrònic a l’adreça: gestio@hydramedia.info.

______________________________________________________

La productora vallenca DansPXL presenta dues peces a Anglaterra

La productora vallenca DansPXL expandeix els seus horitzons. Així ho ha comunicat la productora especialitzada en dansa i arts escèniques, els integrants de la qual ja  es troben a Anglaterra. La directora de DansPXL, Marta Arjona, i una de
les treballadores de la productora, Silvia Robert s’han desplaçat a la Universitat de Huddersfield, on participaran en el congrés internacional AVBODY: Symposium on the Audiovisual Body 2018 per presentar X-TREM i QUADRANT, dues de les seves produccions.

Peces com X-TREM, han assolit 22 seleccions internacionals. Les més recents al Festival de Cine Experimental de Bogotá CineAutopsia o la selecció oficial al Festival Miden de Grècia, un dels festivals de videoart de més renom a nivell europeu. X-TREM és una producció que va ser rodada el setembre de 2016 a les instal·lacions de Kasabona a Valls, on la peça pretén dissenyar connexions a partir de l’abstracció del moviment on el cos, l’espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l’espectador quelcom personal i únic.

PUBLICITAT