El Museu Casteller de Catalunya encara l’última fase del projecte. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat el projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya juntament amb la licitació pública de les obres i treballs d’instal·lació de la museografia. En aquest aspecte, les empreses tindran un mes per presentar les seves ofertes al concurs públic valorat en 1,8 milions d’euros. L’última fase d’un projecte que ha estat impulsat pel consorci configurat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres.

PUBLICITAT

L’edifici és obra de l’arquitecte barceloní Daniel Freixes, qui va idear l’estructura amb 2.800 m2 de superfície. Fins ara resta, com a última fase, la instal·lació de tota la museografia a l’interior que ara es licita i que ha dissenyat l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià. L’import de licitació és d’1.823.577 euros IVA inclòs i inclou el subministrament i instal·lació completa de la museografia. En relació a la darrera licitació que constava d’un import d’1,6 milions d’euros, es va declarar deserta, ja que l’empresa adjudicatària hi va acabar renunciant.

Un dels punts forts del Museu Casteller és que sobresurt per la utilització d’audiovisuals i muntatges immersius i sensorials que permetran fer sentir les emocions i valors de tot el que envolta el fet casteller utilitzant les tecnologies més avançades. Albert Batet, alcalde de la ciutat, valorava així la importància d’incloure l’equipament més actualitzat possible. A més, Batet també ha volgut fer un pronòstic sobre les possibles dates de finalització del projecte.

El projecte combina el rigor del que és un centre d’interpretació cultural i els innovadors recursos narratius de naturalesa més immersiva per convertir la visita en tota una experiència. Es tracta d’un recorregut d’emocions i d’aprenentatge que combina el patrimoni d’una tradició nascuda a Valls fa més de dos segles, la qual és declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

_________________________________

El Museu de Valls acollirà una exposició dedicada al fons del Noucentisme

Els amants d’un dels períodes més interessants de l’univers artístic estan d’enhorabona. Aquest diumenge 17 de juny a les 11h el Museu de Valls presentarà una nova exposició que portarà el títol de “El Noucentisme a la col·lecció del Museu de Valls“. L’exposició estarà vinculada als actes del centenari de la primera Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya i presentarà una selecció de peces artístiques de l’època noucentista.

El noucentisme va ser un moviment cultural i ideològic molt present a la Catalunya dels primers trenta anys del segle XX. Una etapa on abundaven tot tipus de creacions artístiques, en aquesta mostra, però, hi domina l’escultura més que la pintura. Els autors representats són: Arístides Maillol, Esteve Monegal, Joaquim Sunyer, Josep Granyer, Marià Pidelasserra, Cèsar Martinell, Xavier Nogués, Rafael Solanic, Enric Casanovas, Josep Clarà i Manuel Humbert.

A més, l’organització ha confirmat que un cop inaugurada la mostra, a les 11.30h, tindrà lloc un concert a càrrec de l’Orquestra Robert Gerhard, que maridarà les obres d’art amb les seves notes musicals. L’exposició es podrà visitar fins el pròxim 26 d’agost en l’horari habitual: de dimarts a dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d’11 a 14h.

PUBLICITAT