Una setantena de castellers i castelleres de la Colla Vella dels Xiquets de Valls han sortit aquest dissabte 16 de juny per participar en un acte de suport als presos polítics. Durant l’expedició, impulsada per l’entitat, s’ha alçat un pilar de reconeixement davant de cadascuna de les presons madrilenyes on encara romanen tancats dirigents polítics i associatius catalans.

PUBLICITAT

Un dels objectius de la Colla era fer coincidir aquest esdeveniment amb el 16 de juny, la data en què feia 8 mesos que els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, van entrar a presó. Després de la ruta per cadascun dels centres penitenciaris, també s’ha dedicat un pilar als polítics catalans exiliats a Alemanya, Bèlgica i Suïssa. Lurdes Quintero, vicepresidenta de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, valorava així la necessitat de seguir donant suport als presos polítics.

La iniciativa s’organitza arràn de les paraules que el casteller de la Colla Vella, César Torrijos, va adreçar als consellers que estaven al balcó de l’Ajuntament de Valls, Jordi Turull i Carles Mundó, durant la diada de Santa Úrsula de l’any passat. En descarregar el pilar, Torrijos va assenyalar-los amb el dit, i al crit de “No afluixeu!”, va protagonitzar una imatge que ha esdevingut icònica en el món casteller.

A més dels pilars esmentats, s’ha fet un gest de solidaritat amb els joves d’Altsasu que romanen empresonats a Soto del Real, dia en què també se celebra una manifestació massiva a Iruña en contra de la sentència.

__________________________________

Tot preparat pel tret de sortida dels Jocs Mediterranis 2018

Compte enrere per l’inici de Tarragona 2018 i posada a punt de les diferents instal·lacions dels 16 municipis seu d’aquesta competició esportiva. A la inauguració de la piscina olímpica de l’Anella Mediterrània, d’ahir dissabte, cal sumar-hi que ja estan a punt el Pavelló Joana Ballart de Valls, on es faran les proves de tennis taula, o el Pavelló de Constantí on es farà l’halterofília.

A la capital de l’Alt Camp s’han remodelat dels sistemes de seguretat i contra incendis del pavelló, s’ha renovat els tancaments i s’ha adequat una sala interior per als esportistes. Valls també cedeix les instal·lacions esportives del Vilar i la pista d’atletisme del Fornàs per facilitar serveis complementaris de vestidors i escalfament pels esportistes que disputaran les competicions de tennis taula.

En el cas de Constantí, la reforma del pavelló municipal ha comportat l’ampliació dels vestidors, la millora de la ventilació de la pista, el condicionament de la coberta, la climatització de les sales, la instal·lació de plaques solars per escalfar l’aigua, una nova zona d’aigües i nous seients a les graderies. Tot plegat per acollir les proves de l’aixecament de pes, d’aquí a poc més de 5 dies.

Durant aquest cap de setmana, s’han fet les respectives visites a les obres per comprovar l’acabament dels treballs. La reforma d’aquests dos pavellons ha estat possible gràcies a les aportacions econòmiques de la Diputació de Tarragona, també realitzades en la resta de municipis de la demarcació tarragonina que són subseus dels Jocs Mediterranis.

PUBLICITAT