La Festa Major de Sant Joan reclama el seu lloc al panorama vallenc. Demà dimecres, comença oficialment la Festa Major de Sant Joan de Valls i ho farà amb la cerimonial sortida de l’àliga de la ciutat al balcó de l’Ajuntament. La sortida es durà a terme tot just després de l’acte de proclamació dels Santjoaners 2018 que enguany recau a la vintena d’entitats i col·lectius que han mantingut la tradició de bastir i cremar fogueres a la nostra ciutat durant la Nit de Sant Joan.

PUBLICITAT

Després de l’acte de proclamació dels Santjoaners i la sortida de l’àliga al Balcó de la Casa de la Vila, serà el moment de l’acte del Conte de la Festa Major que enguany tindrà uns convidats molt especials, cosins germans del nostre Sant Joan, enguany dedicat a les fogueres, i del nostre bestiari: els cavalls de la companyia de teatre de carrer Tutatis, recrearàn la celebració menorquina a partir de l’animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània. A més, per tercer any consecutiu, el pregoner i conductor de l’acte serà Pep Callau, conegut per posar humor i animar en les prèvies de tots els partits del Barça al Camp Nou.

Tot i les activitats destacades anteriorment, la petada de globus a la plaça del Blat és l’altre gran moment del primer dia que continuarà amb l’Anada a la Tronada. Aquesta comprendrà des de la plaça del Blat fins al Pati i inaugurarà definitivament el Sant Joan, tot donant peu al concert de la plaça de l’Oli amb l’Orquestra Mitjanit.

________________________________

La PAH de Valls duu a terme una jornada en record de Jordi Rodríguez Faure

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Valls va convocar ahir, dilluns 18, una jornada a la Plaça de la Font de la Manxa de Valls, just davant a la sucursal del Banc Popular, per retre homenatge a Jordi Rodríguez Faure. La PAH va voler recordar al veí de Cornellà de Llobregat, el qual es va suïcidar durant un procés de desnonament. Jaume Nebot, portaveu de la PAH de Valls, explica d’aquesta manera el significat de la jornada d’homenatge.

La Plataforma va habilitar una zona on dipositar ofrenes florals, comunicats de condol i qualsevol altra mostra de dolor i solidaritat, que posteriorment es van lliurar a la família de la víctima. Nebot també ha volgut recordar que és necessari un període de reflexió entre tots els ciutadans.

La PAH va limitar la seva acció al lliurament a la ciutadania d’uns recordatoris que explicaven les circumstàncies de la mort de Rodríguez i la seva determinació de lluitar fins que els culpables de la mateixa i la de molts altres carreguin amb les seves responsabilitats.

PUBLICITAT