La ciutat de Valls dona un pas endavant al sector automobilístic sostenible. L’Ajuntament ha posat en marxa la primera estació pública i gratuïta de recàrrega per a vehicles elèctrics. Situada al barri del Vilar, ha estat impulsada per la regidoria de Mobilitat  amb una inversió de 12.000 euros de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS).

PUBLICITAT

Aquest tipus d’estació de recàrrega elèctrica semi ràpida, està ideada perquè l’usuari pugui recarregar el seu vehicle amb un període de temps d’unes 2 o 3 hores depenent de la capacitat i característiques de cada vehicle. Pel que fa a l’ubicació, l’estació s’ha implantat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així doncs, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

Tot i que la ciutat encara no compta amb vehicles elèctrics censats, Francesc Anguela, regidor de Mobilitat, assegura que també estarà destinat a altres vehicles. Seguint amb l’auge dels vehicles elèctrics, Edgar Cristófol, responsable de mobilitat elèctrica de Etecnic Energy & Mobility, ens explica com serà el futur proper.

Recordem que les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d’estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar.

_________________________________________

L’aparcament del Barri Vell s’impregna dels colors del missatge “La Festa en Pau!”

“No és No”. Així ho deixa clar el missatge que ha impregnat una de les parets de l’aparcament del Barri Vell, la zona de la ciutat on es celebraran alguns dels concerts de la Festa Major de Sant Joan. Per reforçar el missatge de la campanya “La Festa en Pau!”, els alumnes de secundària de l’Institut Narcís Oller i del Cor de Maria han pintat un mural a partir de la proposta impulsada des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat.

El protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa es va posar en marxa durant el transcurs del Sant Joan de l’any passat i enguany també s’estendrà a les celebracions veïnals dels barris de Valls, amb l’objectiu d’assegurar que en els espais on es desenvolupin els actes nocturns tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat.

Recordem que els objectius del protocol són promoure una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries; sensibilitzar contra aquestes actituds; promoure que les festes es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de tots i totes contra la violència sexista. En definitiva, que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI.

PUBLICITAT