La ciutat de Valls dona un pas endavant al sector automobilístic sostenible. L’Ajuntament ha posat en marxa la primera estació pública i gratuïta de recàrrega per a vehicles elèctrics. Situada al barri del Vilar, ha estat impulsada per la regidoria de Mobilitat  amb una inversió de 12.000 euros de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS).

PUBLICITAT

Aquest tipus d’estació de recàrrega elèctrica semi ràpida, està ideada perquè l’usuari pugui recarregar el seu vehicle amb un període de temps d’unes 2 o 3 hores depenent de la capacitat i característiques de cada vehicle. Pel que fa a l’ubicació, l’estació s’ha implantat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així doncs, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

Tot i que la ciutat encara no compta amb vehicles elèctrics censats, Francesc Anguela, regidor de Mobilitat, assegura que també estarà destinat a altres vehicles. Seguint amb l’auge dels vehicles elèctrics, Edgar Cristófol, responsable de mobilitat elèctrica de Etecnic Energy & Mobility, ens explica com serà el futur proper.

Recordem que les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d’estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar.

PUBLICITAT