Finalitza una de les etapes més atractives dels últims anys a la ciutat de Valls. Després de diverses setmanes plenes d’activitats, la Popular commemorarà aquest dissabte dia 23 de juny els seus cent anys de vida recordant l’acte amb el qual la ciutat li va donar la benvinguda ara fa just un segle. L’acte institucional i alhora festiu servirà per commemorar l’efemèride i tindrà lloc davant mateix de l’edifici noucentista que va projectar Lluís Planas i que ha esdevingut tot un símbol. Marc Ayala, regidor de Cultura, valora així la importància de l’acte.

PUBLICITAT

El president de Catalunya, Quim Torra, presidirà la celebració aquest dissabte a partir de les 12 del migdia en un acte que comptarà, entre altres autoritats, amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde de Valls, Albert Batet. La festa serà sobretot popular i com ara fa cent anys, els Gegants arribaran a la biblioteca en cercavila i també, com el 1918, hi participaran els Xiquets de Valls.

A la celebració també hi participaran els escriptors vallencs Margarida Aritzeta i Lluís Figuerola, en una commemoració en la qual també es vol homenatjar a les bibliotecàries que ha tingut la Popular, autèntiques protagonistes que han fet possible que Valls hagi gaudit de cent anys ininterromputs de servei públic de biblioteca. Ayala ens ha volgut destacar el paper de la Biblioteca Popular en el període de la Mancomunitat.

Amb l’acte d’aquest dissabte, Valls tanca la commemoració del Centenari de la Popular que, des de principis d’any, ha impulsat una comissió formada pel Museu de Valls, l’Arxiu Municipal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca Carles Cardó, la Xarxa de Cultura i l’Ajuntament de Valls. Uns actes que segons Ayala, han servit per inculcar als petits els valors de la lectura i la importància de l’edifici.

Entre les activitats més destacades ha sobresortit l’exposició commemorativa o l’espectacle nocturn de llum i colors que, amb motiu de la Nit dels Museus, es va celebrar el mes de maig.

PUBLICITAT