Finalitza una de les etapes més atractives dels últims anys a la ciutat de Valls. Després de diverses setmanes plenes d’activitats, la Popular commemorarà aquest dissabte dia 23 de juny els seus cent anys de vida recordant l’acte amb el qual la ciutat li va donar la benvinguda ara fa just un segle. L’acte institucional i alhora festiu servirà per commemorar l’efemèride i tindrà lloc davant mateix de l’edifici noucentista que va projectar Lluís Planas i que ha esdevingut tot un símbol. Marc Ayala, regidor de Cultura, valora així la importància de l’acte.

PUBLICITAT

El president de Catalunya, Quim Torra, presidirà la celebració aquest dissabte a partir de les 12 del migdia en un acte que comptarà, entre altres autoritats, amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde de Valls, Albert Batet. La festa serà sobretot popular i com ara fa cent anys, els Gegants arribaran a la biblioteca en cercavila i també, com el 1918, hi participaran els Xiquets de Valls.

A la celebració també hi participaran els escriptors vallencs Margarida Aritzeta i Lluís Figuerola, en una commemoració en la qual també es vol homenatjar a les bibliotecàries que ha tingut la Popular, autèntiques protagonistes que han fet possible que Valls hagi gaudit de cent anys ininterromputs de servei públic de biblioteca. Ayala ens ha volgut destacar el paper de la Biblioteca Popular en el període de la Mancomunitat.

Amb l’acte d’aquest dissabte, Valls tanca la commemoració del Centenari de la Popular que, des de principis d’any, ha impulsat una comissió formada pel Museu de Valls, l’Arxiu Municipal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca Carles Cardó, la Xarxa de Cultura i l’Ajuntament de Valls. Uns actes que segons Ayala, han servit per inculcar als petits els valors de la lectura i la importància de l’edifici.

Entre les activitats més destacades ha sobresortit l’exposició commemorativa o l’espectacle nocturn de llum i colors que, amb motiu de la Nit dels Museus, es va celebrar el mes de maig.

_______________________________

Xavi Sarrià assistirà a la Festa Major de Sant Joan per presentar el seu nou disc

“Amb l’esperança entre les dents”. Així es titula el nou treball de Xavi Sarrià, antic vocalista d’Obrint Pas que ara encara la seva carrera en solitari. Aquesta vegada però, el músic valencià assistirà a la Festa Major de Sant Joan acompanyat del Cor de la Fera, una potent banda elèctrica amb la qual defensarà un repertori que inclourà també himnes del seu antic projecte.

Xavi Sarrià i El Cor de la Fera van iniciar la gira de presentació del nou disc a València el novembre de 2017 i els concerts se succeiran durant tot l’estiu i part de la tardor, visitant capitals europees com Berlin i prenent part de festivals musicals de referència com el Hatortxu Rock, Festivern, el Festival Strenes o el Viña Rock.

El concert s’emmarcarà en la nit de les tres actuacions en les quals tocaran La Raíz, Doctor Prats i el mateix Xavi Sarrià. S’emplaçarà al públic vallenc que vulgui gaudir del concert a l’aparcament del Barri Antic i es preveu que les actuacions comencin a partir de les 23h.

PUBLICITAT